Les piruetes de la federació continuen revolucionant el món de la gimnàstica

Diverses gimnastes d’almenys el club d’Escaldes renuncien a participar a la final del campionat d’Andorra en desacord amb l’organització del torneig

Podi d'una de les competicions per equips observats per la ministra d'Esports, Sílvia Riva.
Podi d'una de les competicions per equips observats per la ministra d'Esports, Sílvia Riva. FAG

Que la Federació Andorrana de Gimnàstica (FAG) estigui controlada en gran mesura per un dels clubs que té a la seva empara, el Serradells, és una perversió en tota regla. O almenys això es el que porten denunciant altres entitats d’aquest esport i, en especial, el d’Escaldes que, justament, es va revitalitzar a partir de la fuga de pares -i els corresponents gimnastes, més aviat les corresponents- del club de la capital per discrepàncies en la manera de funcionar. De fer les coses. I d’apartar la que llavors era la responsable tècnica de l’entitat.

En fi, que els pares i les gimnastes han tornat a protagonitzar aquest cap de setmana en major mesura una visualització del que és un món de l’esport amateur copat per unes poques persones que imposen les seves regles. O això expliquen pares d’esportistes del club d’Escaldes que van renunciar a participar a la final del campionat d’Andorra en desacord amb l’estructura organitzativa del torneig.

Moltes de les joves esportistes van decidir no acudir a la competició tot i tenir el bitllet per fer-ho perquè en aquella final s’havien d’enfrontar a les gimnastes integrades a la federació. La majoria de gimnastes en aquest règim procedeixen dels Serradells, i en ser incloses en el pla federatiu tenen un disciplina i un rigor d’entrenament que, de totes totes, no tenen la immensa majoria de les gimnastes de club. D’aquí que moltes ja no van voler acudir a la cita.

I les que van fer-ho, no van tenir la millor rebuda possible, expliquen els pares, que lamenten que no s’hagin encara cicatritzat ferides del passat ni que es disposi la logística necessària per poder dur a terme un campionat amb igualtat de condicions entre les participants. Això és la ‘denúncia’ d’alguns pares, escaldencs en gran mesura, una altra cosa és el que manté la federació, que defensa que sempre s’ha fet de la mateixa manera i no hi ha raons, almenys a priori, per canviar res.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending