La pandèmia ‘ha permès’ el MoraBanc fer una plantilla “més competitiva”

El club, que inicia amb el francès Amine Noua la presentació de les cares noves, ha pogut incrementar la massa salarial i situar-la al nivell previ a l’esclat de la crisi sanitària

Presentació d'Amine Noua entre vianants circulant per l'avinguda Meritxell.
Presentació d'Amine Noua entre vianants circulant per l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

Sense estirar més el braç que la màniga, els efectes econòmics que està generant la pandèmia, que fan que altres clubs passin per dificultats, han permès el MoraBanc Andorra “ser més competitius” en el mercat i, d’aquesta manera, poder construir una plantilla que sobre el paper apunta molt bé. Així ho ha indicat el mànager general de l’entitat, Francesc Solana, durant la presentació del francès Amine Noua.

L’ex-jugador del Villeurbanne arriba per ser un home “molt important” en els esquemes d’Ibon Navarro. En certa manera ocuparà el lloc de Bandja Sy com a aler-pivot. Noua ha assegurat que des que va saber que hi havia damunt la taula l’oferta del club andorrà, contra el qual havia jugat fa un parell de temporades, no va tenir dubtes. Volia sortir de la seva zona de confort -sempre havia jugat a l’Asvel- i mirar de créixer com a jugador.

Encantat per ara tant amb el país com amb el club, que ha definit de “top”, Noua destacat el fet que és “agressiu” i que gaudeix de força “polivalència”. “Sóc jove però ja tinc una certa experiència, i vinc de jugar l’Eurolliga”, ha ressaltat el basquetbolista, que ha destacat l’acollida rebuda per part de tota l’organització i que està convençut que “serà un gran any”.

IMG 6122
Un moment de la compareixença. Toni Solanelles

Solana, que ha ressaltat la “versatilitat” de Noua per ocupar “un lloc importantíssim” per a l’equip, com és aquesta plaça d’amenaça exterior i interior alhora, ha assegurat que el francès serà un jugador “super important” i que el club està “molt content” que s’hagi decidit per l’oferta andorrana davant “les diverses opcions que tenia”. El mànager general del MoraBanc ha explicat que des del febrer passat s’estava fent un seguiment molt detallat de Noua.

El màxim responsable de la divisió tècnica del club ha explicat que quan es va acabar la temporada passada “teníem clar els objectius” a complir amb les noves incorporacions i “havíem fet seguiment de jugadors”. Quan per baixes que hi havia al Villeurbanne, Amine Noua va agafar més protagonisme “vam témer que ens el prenguessin” perquè rebés ofertes més suculentes que la que es podia fer des d’Andorra.

Però el MoraBanc ha tingut bones oportunitats en el mercat basquetbolístic. “Hem pogut ser competitius a l’hora de fer propostes sempre dins de la nostra escala.” No obstant, el fet de no tenir “deutes ni forats” ha ajudat el club de la Baixada del Molí a poder fer un salt qualitatiu i poder situar el nivell de la massa salarial al nivell de la temporada prèvia a l’esclat de la crisi sanitària.

Les ajudes que els clubs esportius associats a l’ACB han rebut a través del Consejo Superior de Deportes (CSD) han contribuït a tapar deutes en altres entitats. En el cas del MoraBanc això ha estat un petit ‘plus’

Solana ha ressaltat que el club ha fet sempre un pressupost realista, i ja el curs passat no va preveure ni un euro d’ingrés per entrades al pavelló. Altres clubs van fer previsions més optimistes i això els ha generat uns forats que ara representen un problema. Les ajudes que els clubs esportius associats a l’ACB han rebut a través del Consejo Superior de Deportes (CSD) han contribuït a tapar deutes en altres entitats. En el cas del MoraBanc això ha estat un petit ‘plus’ que els ha permès arribar a jugadors com Crawford o el propi Noua.

Amb tot, ha remarcat Solana, hi ha competicions com la japonesa, molt més robusta ara des del punt de vista econòmic, o l’NBA, que s’està enduent molts més jugadors europeus o que juguen a Europa del que feien altres temporades. A més, i a nivell de fitxatges, aquests també s’han vist alterats, per exemple, pel fet que la Summer League, enguany, s’està disputant ara i no pas a principi de juliol com sol ser habitual.

En aquesta competició hi van aquells basquetbolistes que busquen fer-se un lloc a l’NBA. Si en queden fora, llavors són peces disponibles per a altres lligues, com l’Endesa. Enguany, i per ara, això no ha estat així. Ara ve, aquesta mateixa situació pot alterar la competició més endavant, quan alguns clubs comencin a tenir problemes esportius i mirin de solucionar amb diners el que durant aquest estiu no hauran pogut resoldre entre els despatxos i la pissarra.

Comentaris (2)

Trending