L’OTSO Travessa d’Encamp incorpora una ultramarató de 84 quilòmetres

La prova, que tindrà lloc del 27 al 29 de maig, ja duplica les inscripcions de la darrera edició, amb un fort increment de la presència internacional, i comptarà amb el patrocini d’Andorra Turisme

Un instant de la presentació de la cursa.
Un instant de la presentació de la cursa. COMU ENCAMP

L’OTSO Travessa d’Encamp viurà enguany la seva 39a edició. La cursa tindrà lloc el cap de setmana del 27 al 29 de maig i comptarà amb dues novetats. Una, esportiva. A les proves ja existents se sumarà una ultramarató de 84 quilòmetres per als corredors més experimentats. La segona, econòmica. Andorra Turisme se suma com a patrocinador de l’esdeveniment.

Encamp tornarà a viure, doncs, l’OTSO, que es referma d’aquesta forma com la cursa més antiga dels Pirineus. Se celebrarà entre el 27 i el 29 de maig. A les habituals proves de 7, 12, 21 i 42 quilòmetres s’hi sumarà una d’especialment exigent: la de 84.

Entre els ja més de 700 corredors apuntats hi ha noms de rellevància com Pau Capell, Sergi García, Sheila Avilés o Claudia Tremps

El conseller d’Esports, Infància i Joventut del comú encampadà, Xavier Fernandéz, ha posat en relleu durant la presentació de l’esdeveniment que amb aquest es fomenta “la reactivació econòmica de la parròquia, sobretot tenint en compte que un alt percentatge dels inscrits són internacionals”. Així, ha recordat que “aquest tipus de corredor no ve el dia abans; ho fa amb antelació i s’allotja al poble amb la família, gaudint també de la natura i l’oferta turística que tenim al voltant”.

Una altra de les novetats d’enguany és el fet que “per millorar l’estada dels corredors, s’ha treballat en conjunt amb establiments de la parròquia”. Així, la idea és que aquests puguin oferir certes facilitats als participants que s’hi allotgin”. És el cas d’un horari d’esmorzar adaptat a les sortides, entrada lliure al Complex d’Encamp o el centre esportiu o un 2x1 pel Funicamp durant l’estiu.

Pel que fa a les inscripcions a les diferents curses, ja hi ha més de 700 apuntats, el que suposa el doble de la darrera edició. I això, ha apuntat Fernández, quan falten encara dos mesos. En aquest sentit, s’ha volgut destacar que la majoria són internacionals. Entre ells, com ha explicat el director general d’OTSO Sport, Jordi Soler noms de renom com Pau Capell, Sergi Garcia, Sheila Avilés, o Claudia Tremps.

La cònsol major del comú d’Encamp, Laura Mas, ha remarcat que amb acolliments com aquest es potencia la “projecció internacional que busquem dels esdeveniments que fem a la parròquia. Vam començar amb una travessa que era molt nacional, i amb la professionalització i l’obertura de l'esdeveniment ens posicionem de cara a fora. Esperem créixer i que tothom parli d’Encamp i d'Andorra, de la nostra natura i dels nostres esdeveniments esportius”.

Una darrera novetat és el fet que Andorra Turisme se suma com a patrocinador”. El director de Producte i Nous Projectes de l’agència ha explicat que la prova “aporta un tipus de públic que s’adequa molt bé amb l’estratègia que estem treballant”.

Comentaris

Trending