La OTSO Travessa d’Encamp exhaureix les 300 inscripcions

La cursa més antiga del país s’ha ampliat per a dissabte i, a més, inclou la novetat de la marató de muntanya

Presentació de la OTSO Travessa Encamp
Presentació de la OTSO Travessa Encamp

La OTSO Travessa d’Encamp arrenca per 38a vegada aquest cap de setmana, i ho fa amb les 300 inscripcions disponibles totalment cobertes. La cursa, que és una de les més antigues del país, comptarà amb quatre modalitats, 7 km, 12 km, 21 km i finalment 42 km. La novetat d’enguany és la marató per paisatges idíl·lics arribant fins a l’Alt del Griu, Ensagents, Pessons o al refugi de l’Illa en plena Vall del Madriu.

El conseller de Joventut i Esports, Xavier Fernàndez, ha volgut remarcar que la cursa és un element de dinamització econòmica de la parròquia, tenint en compte que el 35% dels participants són de fora del país. En aquest sentit, Fernàndez ha donat la benvinguda a la parella de corredors d’ultratrails, el neozelandès, Ian Morgan, inscrit a la carrera de 42 km, i la xilena, Fran Gibar, inscrita a la cursa de 21 km.

D’altra banda, Liliana Ochoa, responsable de OTSO i directora de la carrera, ha insistit en la obligació de respectar els horaris de sortida, de forma esglaonada, assignats a cada participant, per evitar aglomeracions a la sortida. Tant les sortides com les arribades són totes a la plaça dels Arínsols d’Encamp, on també hi haurà el village i la recollida de dorsals durant el divendres i el dissabte.

Respecte als premis, el tres primers classificats de la categoria masculina i les tres primeres de la femenina de 21 km rebran un premi en metàl·lic de 300 euros, 200 euros i 100 euros, respectivament. A la cursa de 42 km, a més dels diners rebran una inscripció gratuïta per a la Trail100AndorraPyrenees by IronMan. El pack de benvinguda inclou un dorsal, una headband, uns mitjons Low cut i una mascareta, tot de OTSO Sport. Per als finishers hi haurà una medalla, mitjons i una crema de 250 gr de xocolata i avellana amb proteïna.

L’esdeveniment, limitat a màxim 300 participants, compta amb el protocol aprovat per part del Ministeri de Salut. Entre les mesures previstes hi ha les sortides esglaonades, la distància social, l’ús de la mascareta o l’obligació de presentar una prova PCR realitzada 72 hores abans, o d’antígens 24 hores abans de la sortida de la cursa.

Etiquetes

Comentaris

Trending