L’OTSO Travessa d'Encamp arriba a la 40a edició incorporant una ultratrail de 126 km

Tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de juny i els recorreguts estant pensats per a tots els perfils d’amants de les curses de muntanya

La cursa, amb els diferents recorreguts, s'ha presentat aquest dimecres a Encamp.
La cursa, amb els diferents recorreguts, s'ha presentat aquest dimecres a Encamp. COMÚ D'ENCAMP

L'OTSO Travessa d'Encamp arriba enguany a la 40a edició incorporant una ultratrail de 126 km. Tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de juny. Laura Mas, cònsol major d’Encamp ha dit, durant la presentació que “és un orgull haver fet créixer aquest esdeveniment esportiu i fer-ho augmentant en participants i en qualitat”.

 

 

Mas ha recordat que la Travessa és un dels grans esdeveniments que  tindran lloc aquesta primavera i estiu, on “durant set caps de setmana seguits Encamp viurà diversos esdeveniments esportius i culturals, impulsats pel comú, que contribueixen a reactivar la parròquia i posicionar-la com a destinació de turisme esportiu i familiar en temporada baixa”

El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, ha indicat que “aquesta nova distància de 126 km  se suma a les sis ja existents amb l’objectiu que sigui una cursa que permeti participar-hi a tothom”, ja que “els recorreguts estant pensats per a tots els perfils d’amants del trailrunnig” fins i tot els més petits, ja que poden participar-hi acompanyats d’un adult i ha recordat que “les inscripcions es tanquen aquest diumenge 30 d’abril”

L’esdeveniment esportiu, que es consolida com una de les cites en el calendari de les curses de muntanya dels Pirineus, preveu un programa ple d’activitats com música, espais d’exposició i altres activitats al voltant del món de l’esport “per celebrar aquesta edició especial” en paraules del conseller d’Esports.

Per la seva part Enric Torres, d’Andorra Turisme ha indicat que “apostem per segona vegada per aquest patrocini, que s'emmarca en l'estratègia de desestacionalització del turisme” i ha recordat que “el 72% dels participants l’any passat eren de fora del país i d'aquests el 90% van pernoctar al país, venint acompanyats de 3,2 persones de mitjana”

Jordi Solé, director d’OTSO SPORT i de la cursa ha indicat “hem treballat per esdevenir un referent en les curses de muntanya” i ha afegit que “en un moment on moltes curses de països veïns veuen estabilitzades el nombre d’inscripcions, la travessa ha aconseguit incrementar, de moment, un 20% respecte a l’any passat”. Solé ha detallar el programa de l’esdeveniment, que comença divendres 2 de juny a les 11 h de la nit, amb  la primera sortida, la de la ultratrail de 126 km. Dissabte, 3 de juny, a la matinada,  a les 5 h,  hi haurà la sortida del recorregut de 84 km i a les 9 h  la de 42 km.

Diumenge dia 4 de juny, les sortides començaran a les 8 h del matí pel recorregut de 21 km, a les 9 h pel recorregut de 12 km i a les 10 h pel recorregut de 7 km, sempre des de la plaça dels Arínsols al centre d’Encamp. Durant els tres dies hi haurà un 'village' a la plaça dels Arínsols i diferents activitats lligades a l’esdeveniment, com concerts de música i sortejos de material esportiu.

Solé ha recordat que les tres curses més llargues tenen premis en metàl·lic que tots els participants que s’inscriguin tenen un pack de benvinguda i els que acabin la cursa, comptaran amb samarreta tècnica de la marca OTSO edició especial de la 40a edició de la Travessa d’Encamp.

La Travessa d’Encamp és un dels esdeveniments que millor combina la participació de diversos perfils de corredors. En l’edició d’enguany es preveu la participació d’esportistes d’elit com Pau Capell o Clàudia Tremps. Pel que fa a les inscripcions un 88% són internacionals, provinents de països com Espanya, França, Bèlgica, Xile, Estats Units,...dels quals un 30% aproximadament són dones. En aquesta edició, després de la bona experiència de l’any passat s’ha convidat a l’equip OTSO de Kènia i, per tant, seran també cinc corredors d'aquest país que participaran en la cursa.

Totes les distàncies seran puntuables per la Multisegur Copa d’Andorra 2023 organitzada per la Federació Andorrana de Muntanya i, com a novetat, la Internacional Trail Runnig Association (IRTA) ha classificat els quatre recorreguts de 21 km, 42 km, 84 km i 126 km, amb 1, 2, 4, i 5 punts ITRA. Aquesta puntuació és necessària per accedir a altres curses de llarga distància, com la UTMB per exemple que se’n necessita 15 en 3 carreres, i per a la classificació general dels corredors de muntanya, que es realitza a través de l’índex de rendiment.La Travessa és la segona carrera a Andorra que compta amb aquesta puntuació internacional de la ITRA.

Etiquetes

Comentaris

Trending