Òscar Casal plega de la competició d’alt nivell perquè “tinc altres prioritats”

El corredor de curses de muntanya penja les sabatilles als 43 anys després d'estar-ne dotze a l'elit, assegurant que ara gaudeix molt més amb els seus fills i reconeix que la retirada del seu germà, Marc, va servir per plantejar-se en quin moment havia de plegar

Roda de premsa de comiat d'Òscar Casal
Roda de premsa de comiat d'Òscar Casal Albert Sanjuan

El corredor de curses de muntanya ha tancat una etapa de dotze anys a la competició d’alt nivell. Als seus 43 anys ha explicat que ha arribat un punt que té altres prioritats com els seus fills i la retirada el seu germà l’any passat també ha estat un motiu de pes, així com la motivació envers l’elit. Amb la penjada de les sabatilles es tanca la saga dels germans Casal dins de la Federació Andorrana de Muntanyisme.

Òscar Casal s’ha mostrat visiblement emocionat en la roda de premsa del seu comiat de la competició d’alt nivell. Ha estat dotze anys a l’elit i als seus 43 anys ha decidit posar punt final a la seva carrera esportiva. “A la vida arriba un moment que el cap et diu prou i tens les il·lusions posades en altres llocs”, ha manifestat. Ha reconegut que amb la retirada del seu germà, Marc, “vaig començar a donar voltes sobre quan hauria de plegar i arriba un moment que el cap et diu que arriba el moment”. Expressa que “ara tinc altres motivacions i gaudeixo més amb els nens, vull deixar clar que no estic lesionat i marxo saben que he donat el millor de mi cada temporada”.

Dels resultats assolits durant la seva etapa es queda amb la victòria a la Transalpine l’any 2015, un triomf que va aconseguir amb el seu germà. “És el Tour de França de les curses de muntanya i sempre ho portaré al cor”, ha subratllat. En el seu palmarès, també destaca la primera posició l’any 2018 en la seva cursa per excel·lència, tal com va demostrar en els anys anteriors: La Yading Sichuan a la Xina. Una medalla d’or que l’ha situat entre els millors corredors en l’àmbit mundial. En resum, ha estat quatre vegades dins del Top 10 mundial de les Sky World Series.

Òscar casal mirant el seu palmarès
Òscar casal mirant el seu palmarès

El president de la FAM, Patrick Frases, i el seleccionador, Frabrizio Gravina, han volgut agrair-li l’esforç que ha fet durant tots aquests ants i l’aprenentatge que hi ha hagut per part de les dues parts. Gravina li ha expressat que “has deixat un gran llegat i ha estat un honor conèixer-te”. Arriba el moment de donar pas als joves, com són l’Arnau Soldevila i l’Arianda Fenés. En aquest sentit, Frases, ha dit que “durant anys hem gaudit dels germans Teixidó i Casal i cal tenir en compte que no podem tenir 15 corredors a l’elit, tenir-ne un o dos és un luxe”.

Preguntat per si seguiria vinculat a la FAM, Òscar Casal ha dit que si li demanen pot col·laborar la seva experiència i valors als joves talents. Assegura, però, “de moment, no ho tinc”.

Etiquetes

Comentaris

Trending