Núñez, Gabriel i Caminal tornen a entrenar sobre la neu després de les seves lesions

Els tres es van trencar els lligaments encreuats del genoll, van ser operats a Tolosa i ara estan encarant la recta final de la recuperació.

Nuñez, Caminal, i Gabriel a Val Senales (Itàlia).
Nuñez, Caminal, i Gabriel a Val Senales (Itàlia). FAE

Els esquiadors Jèssica Núñez, Bartumeu Gabriel i Jordina Caminal han fet part dels entrenaments d'aquesta setmana en neu, seguint un pas més així de la recuperació de les lesions que van patir tots tres la temporada passada. Cal recordar que els tres esportistes es van trencar els lligaments encreuats del genoll, van ser operats a Tolosa i ara estan encarant la recta final de la recuperació. En aquest procés han visitat Val Senales, a Itàlia, per provar l'articulació ja sobre la neu.

Per avaluar les sensacions, s'ha desplaçat amb ells el fisioterapeuta de la FAE, Pol Ferrer, que ha comentat que "a part d'alguna molèstia molt puntual, no hi ha hagut cap problema i s'ha pogut seguir amb totes les fases de recuperació que tocaven". Ferrer ha destacat que per als tres esquiadors ha estat beneficiós poder fer tot el procediment de manera conjunta, ja que les lesions van ser molt seguides i tots van ser operats al mateix hospital de Tolosa de Llenguadoc.

Finalment, Ferrer ha explicat que "vam entrar en l'última fase de preparació per tornar a pistes, ara just complien els sis mesos, teníem l'ok del metge per poder fer-ho, i jo em centro molt en una bateria de testos per poder veure si estan preparats per començar el treball a pistes". Tot i això, el fisioterapeuta ha recordat que això només "està sent un primer contacte amb la neu, amb un treball molt tranquil, molt passiu, per fer quilòmetres completament d'esquí lliure. Anem dia a dia veient com reacciona aquest genoll al medi un altre cop, i la prioritat clarament segueix sent el físic, perquè tot i que està anant tot molt bé encara no estan al cent per cent i tindran temps per estar-ho. No volem córrer".

El següent contacte amb la neu no es produirà fins la setmana del 14 al 22 d'octubre quan es desplaçaran a l'estació dels 2 Alps per tornar a provar les sensacions en neu. Ferrer, però ha volgut ser caut en el procés i ha explicat que "la intenció és que a poc a poc es puguin reincorporar als seus grups, però queden encara un parell de mesos d'adaptació al terreny i de fer la feina quan toqui. De cara al gener, potser, es podrien fer les primeres competicions si tenim temps de preparar-ho i arribar amb seguretat".

Etiquetes

Comentaris

Trending