La nova pista de descens del Bikepark de Vallnord disminuirà l’impacte mediambiental

Aquest traçat, que s’inclourà en el ja existent a l’estació, es destinarà per a la competició de la Copa del Món que anualment té lloc a la Massana

Un grup de riders a les instal·lacions de Vallnord Pal Arinsal.
Un grup de riders a les instal·lacions de Vallnord Pal Arinsal. Vallnord Pal Arinsal

El Bikepark del Camp de neu de Pal/Arinsal acollirà, pròximament, una nova pista de descens. Darrerament s’ha fet públic l’estudi d’impacte mediambiental de les obres, document bàsic en qualsevol projecte d’aquestes característiques. Segons indica Josep Marticella, director general de Vallnord, els resultats impliquen un menor impacte.

Aquesta nova pista de descens, preparada per a les bicicletes d’aquesta modalitat, es destinarà a la competició de la Copa del Món, que anualment tenia lloc a la Massana. El traçat inicial sortia del pla de la Caubella, recorrent el bosc, fins a, pràcticament, el centre de la parròquia. Ara, amb la inclusió al Bikepark ja existent a l’estació, l’impacte mediambiental serà molt inferior, pràcticament mínim. Marticella, a més, assegura que s’ha fet un pla de vigilància, així com de restauració mediambiental durant l’obra.

Els arquitectes encarregats del projecte indiquen que en aquest traçat es faran dues actuacions. Una d’elles, serà la pista convencional, “ampla, realitzada amb màquina amb zones de peralts, entre altres”. La segona, serà una “natural”, que comportarà una modificació mínima, “realitzada amb mitjans naturals”. Per tant, les obres també tindran una afectació mínima sobre el terreny de l’actual Bikepark, del qual Marticella assegura que s’aprofitarà fins a un 20%.

De moment, el projecte està en marxa en una fase bastant inicial, tot i que ja s’ha fet alguna actuació, ha sigut mínima. Això sí, el disseny està clar i els arquitectes ja hi treballen per aconseguir aquesta pista que, posteriorment, s’incorporarà al bikepark. Marticella indica que “esperem tenir-la preparada per a la pròxima Copa del Món”.

Comentaris

Trending