Nahuel Carabaña, únic representant andorrà als europeus de Munic

L'andorrà participarà en els 3.000 metres obstacles, al costat de 34 atletes més, amb l'objectiu de guanyar experiències i continuar creixent en l'àmbit esportiu després de la plata en els campionats Iberoamericans

Nahuel Carabaña.
Nahuel Carabaña.

Andorra tindrà un representant als europeus d'atletisme: Nahuel Carabaña en els 3.000 metres obstacles. L'anunci l'ha fet aquest matí el seleccionador nacional, Marcos Sanza, on especifica que ho fa per "mèrits propis". L'atleta andorrà tindrà 34 rivals i parteix amb la 29a posició del World Ranking. Les sèries, el 16 d'agost i una hipotètica final, el 19.

Nahuel Carabaña serà l’únic representant andorrà al Campionat d'Europa Absolut d'Atletisme de Munic que se celebraran del 15 al 21 d’agost. Així ho ha notificat el seleccionador nacional Marcos Sanza que ha especificat que participarà en la prova els 3.000 metres obstacles, “després d'haver-se guanyat el dret per mèrits propis”.

Segons s’especifica en el comunicat emès per la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA), en la prova hi competiran 34 esportistes, tenint Carabaña la posició 29a del World Ranking. Tot i quedar-se a dos segons de la mínima, destaquen que “la molt bona temporada”, realitzada per l’atleta, “fixant el rècord d'Andorra en una destacable marca de 8:32:03”. A més Sanza també ha volgut ser clar en els objectius: “Tindrà rivals molt bons, ràpids i experimentats, i tindrà molt difícil classificar-se per a la final, però no hem de descartar res" i ha demanat a l’esportista que “corri sense especular, que cregui en el seu potencial i que vagi a passar-s’ho bé”. De fet, el seleccionador nacional ha recordat que “ja té dues medalles internacionals”, com la plata en els campionats Iberoamericans del passat mes de maig, i l’ha animat a “continuar creixent”. “Classificar-se per a la final seria un gran èxit. Ambiciós, però al seu abast”, ha assegurat Sanza.

Carabaña farà una concentració de set dies a Segòvia per acabar de posar-se a punt i viatjarà a Munich el 13 d'agost acompanyat per Kevin Poulet, un dels seus entrenadors i gerent de la FAA. La cita, el 16 d’agost amb les sèries dels 3.000 obstacles i, en cas de classificar-se per la final, aquesta es correria tres dies més tard, el 19.

Etiquetes

Comentaris

Trending