Nàdia Tudó i Tomàs Lomero afronten el Mundial amb la mirada posada als Jocs Olímpics de París

El proper dia 20 de juliol marxen cap a Fukuoka (Japó) per disputar la darrera cita de la temporada amb bones sensacions

Els integrans de la FAN juntament amb Nàdia Tudó i Tomàs Lomero
Els integrans de la FAN juntament amb Nàdia Tudó i Tomàs Lomero Albert Sanjuan

La Federació Andorrana de Natació ha presentat l’equip que participarà en els Campionats del Món de Fukuoka (Japó), que arrenquen demà fins al 30 de juliol. Nàdia Tudó i Tomàs Lomero seran els representants. Els nedadors no marxaran fins del dia 20 amb la mirada posada en aconseguir unes marques que es puguin apropar a les mínimes per poder ser l’any vinent en els Jocs Olímpics de París.

En el cas de Tudó, disputarà els 100 i 200 metres braça. Debutarà el dilluns 24 de juliol en els 100 metres braça i tres dies després farà els 200. Manifesta que “físicament arribo bé al tram final de la temporada després dels bons resultats als Jocs dels Petits Estats de Malta i espero poder aconseguir marques personals”. L’objectiu en aquesta darrera cita de la temporada és “donar-ho tot”, i amb la mirada posada a la cita olímpica de l’any vinent a París.

Per la seva part, Tomàs Lomero participarà en les proves dels 100 metres lliures i els 100 papallona. En el seu cas, debutarà el dimecres 26 de juliol en la prova dels 100 metres lliures i tancarà la participació divendres dia 28 en 100 papallona. Reconeix que a Malta “les sensacions no van ser del tot bones, però després he competit a prop de les meves marques al Campionat de Catalunya”. Ha explicat que aquest any ha acabat la carrera que estava estudiant a Lleida i que els estudis el portaran ara cap a Barcelona. D’aquesta manera, diu que entrenarà al Club Natació Sant Andreu per poder preparar l’any olímpic.

L’enduriment dels criteris per aconseguir les marques mínimes per part dels comitès olímpics “suposa tot un repte per als nostres esportistes”, ha comentat el director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana. Això ha provocat canvis en els entrenaments i en les planificacions i, per tant s’han de centrar a realitzar proves olímpiques si volen ser a París.

Finalment, el president de la federació, Joan Clotet, ha exposat els objectius de futur, que passen perquè en el Mundial de l’any vinent a Doha hi hagi representació en aigües obertes, i que en el de Singapur que es disputarà el 2023 hi pugui competir l’equip de natació artística.

Etiquetes

Comentaris

Trending