Músculs andorrans que triomfen a Espanya

Aleix Coll i Joel Villalba aconsegueixen sengles títols en les seves respectives categories al campionat espanyol de culturisme

Joel Villalba (esquerra) i Aleix Coll.
Joel Villalba (esquerra) i Aleix Coll.

Modelar el cos a base d’hores de gimnàs i essent molt estricte amb la dieta. Això i algun suplement permès d’extra. És la recepte, molt sintètica, del que segueixen, entre molts altres, Aleix Coll i Joel Villalba. Cadascun en la seva categoria van fer onejar la bandera andorrana en el lloc més alt del podi al Campionat d’Espanya de culturisme. Sí, andorrans en un campionat espanyol, coses d’un esport amateur amb epicentre als Estats Units.

Els dos, Coll i Villalba, de generacions diferents, es van trobar com aquell qui diu per casualitat en ‘backstage’ del certamen, que es va disputar al VB Spaces d’Alacant, un centre que acull de forma gairebé permanent esdeveniments com aquest, el campionat regional espanyol -d’aquí que hi puguin participar atletes d’altres indrets que no siguin estrictament Espanya- del National Physique Committee (NPC), l’organització més important del món de culturisme amateur.

Els dos culturistes andorrans van participar en diverses categories. I van tenir força bona nota en totes elles. Aleix Coll va aconseguir el campionat espanyol en la modalitat de Classic Physique categoria júnior, és a dir, per a menors de 24 anys. Aquesta modalitat és la que valora la presència muscular del conjunt del cos. L’NPC, però, no fomenta una musculatura desorbitada. Explica Coll que malgrat que “pot impressionar, no és exagerat. Ni massa ni massa poc”, ho resumeix, tot explicant que fa molts anys tot i la seva joventut que practica aquest esport.

Des de l’any passat que competeix. I ara ha de valorar si acudeix al campionat europeu o no ho fa. En tot cas, sempre des de l’òptica amateur. “Passar al professionalisme són paraules majors”, malgrat que espera que els bons resultats obtinguts per ell o per Villalba animin altres joves a practicar aquesta disciplina esportiva que ell combina tan bé com pot i sap amb la seva tasca orientada als infants.

Per a Villalba, d’una generació més gran que la de Coll, el modelatge del cos, per dir-ho d’alguna manera, pot formar part com aquell que diu de la seva preparació, del seu entrenament professional. O, en tot cas, pot segurament compatibilitzar feina i devoció de manera força adequada. És funcionari de policia. I no pas de qualsevol unitat. És integrant dels grups especials d’intervenció.

I si Coll es va proclamar campió espanyol en una categoria júnior i en una modalitat clàssica, per dir-ho així, Villalba va ser el primer entre els participants en la modalitat Mens Physique i la categoria màster. Més enllà de l’edat, poca cosa a aclarir, la diferència entre la modalitat de Coll i la de Villalba, la modalitat en què cadascú d’ells es va imposar, és que la segona valora només la musculatura de cintura en amunt, perquè de cintura en avall s’actua cobert, tapat.

En fi, músculs andorrans lluint tipus pel Llevant espanyol.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending