El Multisport Festival arrenca amb menys participants dels previstos però vocació de continuïtat

El ministre Jordi Gallardo remarca que la cita, que s’ha iniciat amb la primera etapa de la 21 Ports, ha de ser “la llavor d’un gran esdeveniment els pròxims anys”.

Tallada de cinta institucional de l'Andorra Multisport Festival el 2021.
Tallada de cinta institucional de l'Andorra Multisport Festival el 2021. G. P.

L’Andorra Multisports Festival ha viscut el seu tret de sortida aquest dijous amb la 21 ports. Les proves arrenquen amb un nombre de participants sensiblement inferior al previst, però amb la voluntat, així ho ha destacat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, de donar-li continuïtat en el temps. “Crec que posem la primera llavor del que serà un gran esdeveniment els pròxims anys”, ha afirmat.

Durant la presentació oficial de l’Andorra Multisports Festival, Gallardo ha volgut remarcar la voluntat de continuïtat. Així, ha destacat que “és un gran repte de país fer una prova d’aquestes característiques i donar el missatge que som capaços de fer-ho en un context com el de la pandèmia”, ha indicat. A la vegada, ha volgut destacar que s’ha apostat perquè tot el país pugui gaudir d’alguna de les proves.

Al llarg de les pròximes dues setmanes, el Principat serà l’escenari de quatre competicions esportives de gran exigència. Les primeres, la 21 Ports, que ja corren un total de 120 ciclistes per les carreteres del país, i la segona la Trail 100, centrada a Ordino, amb 800 inscrits. Posteriorment, 700 participants afrontaran el repte de la triatló 70.3 i 240 estan registrades per prendre part en l’Andorra MTB Classic Pyrenees, que tindrà lloc a la Massana.

Per tant, 1.860 esportistes. La xifra queda per sota de les expectatives inicials, fet que s’atribueix principalment a l’efecte de la pandèmia. “Hem aconseguit un 50% dels inscrits; aquesta és la lectura que hem de fer i pensar que sense les limitacions de la situació sanitària seran molts més”, ha comentat Gallardo, que ha volgut posar en relleu que, malgrat la ‘punxada’ “el retorn econòmic està per sobre del cost del projecte”.

Un instant de l'acte de presentació.
Un instant de l'acte de presentació.

Així, posant xifres, el ministre d’Economia ha recordat que l’aportació pública ascendeix a 1,5 milions i, en canvi, s’espera una repercussió superior als tres. En aquest sentit, ha recordat que cada esportista passarà “cinc o sis nits al país”, a més, amb els seus acompanyants i que “també faran compres”.

En un sentit similar s’ha expressat Agustí Pérez, director d’Ironman al sud d’Europa. Sobre el nombre d’inscripcions., ho ha atribuït a la situació generada per la pandèmia. “La gent ha pogut entrenar amb normalitat? Ha pogut viatjar? El nostre hàndicap ha estat aquest”, ha comentat. A la vegada, però, ha posat en relleu que l’esdeveniment, fins i tot amb el nombre més baix de participants del que s’havia previst, suposa “una reactivació del turisme i de l’esport”.

El que tenen clar totes dues parts és que l’aposta es mantindrà per l’any vinent. De fet, Gallardo ha remarcat que “des de l’endemà ja treballarem perquè si la situació sanitària ens ho permet, puguem assolir el nombre d’inscrits desitjat”. També ha defensat que “el repte era fer-ho i demostrar que el país està preparat” en el marc d’una “aposta per una oferta turística més enllà de les muntanyes, l’oci i les compres”.

Comentaris (9)

Trending