Moya es queda a Tòquio a 48 centèsimes del rècord d’Andorra als 800 llisos

L’atleta ha completat la prova en 1’47’’44, millor marca personal de la temporada, però no suficient per rebaixar el cronòmetre que ell mateix havia establert el 2019, que era l’objectiu que s’havia marcat

Pol Moya serà un dels representants andorrans als Jocs del Mediterani.
Pol Moya serà un dels representants andorrans als Jocs del Mediterani.

Pol Moya no ha pogut batre el rècord d’Andorra dels 800 metres llisos, fita que s’havia marcat en la seva participació als Jocs Olímpics de Tòquio. Tot i que la sèrie en la qual ha participat ha estat molt ràpida, fet que li ha permès aconseguir la millor marca de la temporada, ha acabat quedant a 48 centèsimes de l’objectiu.

Després de dies amb el protagonisme de Mònica Dòria, aquest dissabte era el torn de Pol Moya, el representant masculí d’Andorra a la cita olímpica. Competia als 800 metres i l’objectiu era intentar millorar el seu propi rècord d’Andorra. Finalment però, n ha estat possible.

Moya ha participat en la primera sèrie de la prova, que ha estat molt ràpida. L’ha guanyat l’atleta de Ken Rotich, amb una marca especialment baixa per ser una eliminatòria: 1’43’’75. Fins a tres competidors més han baixat del minut amb 45 segons.

Per la seva banda, Moya ha quedat el penúltim de la sèrie, per davant de Musa Kos, de Kosovo. Ha aturat el cronòmetre en 1’47’’44. Aquest temps suposa la millor marca de la temporada i evidencia que havia arribat a Tòquio en un bon estat de forma. Malgrat això, ha quedat a 48 centèsimes del rècord andorrà de la prova, establert per ell mateix en 1’46’’96 el 2019.

L’atleta ha fet una valoració molt positiva de la seva participació en els Jocs Olímpics, “crec que puc estar content”. Moya ha explicat que, després d’un any molt complicat “a nivell mental i de lesions”, ha aconseguit la seva tercera millor marca personal. L’únic que lamenta és que “potser podria haver gestionat les meves cartes de manera diferent, rascar unes dècimes més”.  

Amb aquesta cursa, finalitza la participació andorrana a la cita olímpica. El balanç no és del tot dolent, especialment per l’onzena i setzena plaça aconseguides per Mònica Dòria en piragüisme en aigües braves, en canoa i caiac respectivament. En totes dues proves va tenir opcions d’assolir la final.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending