El MoraBanc planta cara però es queda sense gasolina contra el València

Els andorrans perden el primer partit de la fase final de la Lliga ACB per 74-90

Abalde, un dels destacats del València, intenta escapar de la pressió de Jelinek. ACB PHOTO

El Morabanc Andorra ha perdut el primer partit de la fase final de la Lliga ACB contra el València per 74-90 en un partit d'alternatives i que ha tingut la jugada clau en el darrer quart. Els andorrans tenien possessió per posar-se per davant en el marcador (69-70) però han desaprofitat l'atac en una errada en la passada  entre Todorovic i Jelinek. Els valencians amb un parcial de 3-20 han sentenciant aprofitant la desconnexió del seu rival i que ha estat superior en els rebots (29 a 42).

Després de dos mesos sense disputar un partit, els dos equips han sortit disposats a menjar-se la pista amb accions ràpides i un ritme frenètic que ha propiciat alternatives en el marcador. Del 2-6 pel València s'ha passat a un 8-7 pel MoraBanc, que jugava com a local per la seva millor classificació a la lliga regular.

Sense les seves dues torres, Musli i Diagne, Ibon Navarro ha plantejat una defensa agressiva buscant el dos contra un. El poc encert dels andorrans en els tirs de tres (0 de 6) contrastaven amb les pèrdues de pilota dels valencians (10 en 12 minuts) que manaven en el marcador. Fins que han començat a entrar els triples amb Hannah i Jelinek i el MoraBanc ha posat l'empat a 25. Abalde amb 10 punts i algunes errades en atac permetien que el  València marxés al descans  amb un 42-50 i tenint la major part del temps al seu jugador franquícia Dubljevic  assegut a la banqueta.

A la represa, sortida fulgurant del conjunt de Jaume Ponsarnau amb un parcial de 2-10 propiciat per errades en atac andorranes. Tyson es posava en quatre personals (49-65) amb la primera cistella de Tunde Olumuyiwa el darrer fitxatge del MoraBanc que ja havia debutat en el primer quart. El partit estava absolutament trencat sense defenses i d'una cistella a l'altra amb un joc descontrolat. Dubljevic es jugava dos triples consecutius sense anotar.

Els dos equips perdien pilotes i es carregaven de personals. Malgrat no tenir els 12 rebots i els 30 punts per partit de Diagne i de Musli, el MoraBanc mantenia opcions. Un triple de Todorovic tancava el tercer quart amb un 60-67 després de 10 minuts de descontrol. El partit estava obert i el ritme beneficiava més a l'equip andorrà amb contraatacs. Jelinek i Hannah acostaven el MoraBanc a un punt (69-70) quan havia estat 16 punts per sota a l'inici del quart i s'hagués pogut posar per davant, a falta de set minuts, però han fallat en l'atac i el València ho ha aprofitat (72-77) i ha aconseguit un parcial de 3-20 que ha sentenciat el partit amb un Abalde que ha fet 17 punts sense cap errada en tirs de camp. L'últim minut ha permés l'entrada en joc d'Alexis Bartolomé.

Morabanc Andorra (74): Massenat 7, Senglin 10, Todorovic 10, Tyson Pérez 4, Llovet 6 -cinc inicial-,  Sy 10, Hannah 7, Tunde 6, Jelinek 11,  Walker 3, Guille Colom 0, i Bartolomé 0.

20 de 40 tirs de 2 (50%); 9 de 31 tirs de 3 (29%) i 7 de 10 de tirs lliures (70%). 29 rebots, 11 ofensius.

València (90): Van Rossom 10, Abalde 17, Tobey 15, Loyd 5, Doornekamp 9, -cinc inicial-, Quino Colom 5, Labeyrie 7, Motum 3, Dubjlevic 3, San Emeterio 6,  i Sastre 11.

21 de 36 tirs de 2 (58%); 12 de 22 tirs de 3 (55%), i 12 de 17 tirs lliures (71%). 42 rebots, 8 ofensius

Parcials: 14-22, 27-28, 19-17 i 14-23.

Àrbitres: Pérez, Castillo i Torres.