El MoraBanc perd el primer amistós contra un Llemotges més rodat

Tot i la derrota, els tricolors han ofert unes bones sensacions malgrat el poc encert en els tirs lliures

Doolittle intenta escapolir-se del marcatge d'Adam Somogyi al partit d'aquests dijous.

El Llemotges ha derrotat el MoraBanc Andorra (77-82) i s'ha adjudicat el cinquè trofeu comú d'Encamp. Els francesos, amb més rodatge, han anat sempre per davant en el marcador contra uns tricolors que tot i la derrota han ofert bones sensacions. El segon partit de pretemporada del MoraBanc serà diumenge contra l'UCAM Múrcia.

El Llemotges ha dominat durant el primer quart gràcies al seu encert en els triples (4 de 7) i ha tancat el període amb un 19-28 amb un Appleby molt encertat (8 punts). A l'inici del segon quart, els francesos han posat la màxima diferència al marcador (19-33) que ha retallat Rafa Luz amb un triple. L'anotació era molt alta per un partit de pretemporada tot i que han arribat uns minuts de desencert (26-38). Els dos entrenadors han aprofitat per fer proves i "agafar els mecanismes" en paraules de Natxo Lezkano.

El tècnic havia d'aturar el partit amb un temps mort a falta de tres minuts i quinze segons per al descans després d'un nou triple francès, aquest cop sobre la botzina (28-41). Nacho Llovet se n'anava a la banqueta per unes molèsties i també ho feia Appleby després d'un cop contra la base de la cistella. S'ha arribat al descans amb 39-47 i Maric era el màxim encistellador després dels primers vint minuts amb onze punts.

A la represa, Borg anotava de tres i els visitants anaven mantenint les bones estadístiques de tir que els permetien estar en 51 punts quan encara quedava pràcticament tot el tercer quart per jugar.  En canvi, el MoraBanc fallava quatre tirs lliures consecutius amb Tyson Pérez i Maric i dues errades, una en defensa i l'altre en atac tornaven a augmentar l'aventatge del Llemotges (47-62). Els francesos encistellaven amb facilitat mentre que als tricolors els costava anotar.

Un triple de Rafa Luz retallava diferències i el partit tenia en aquests moments dos protagonistes: Maric i Nenadic, aquest jugador del Llemotges amb molta experiència a l'Eurolliga. Maric, per la seva part, ha estat la referència del MoraBanc en aquest tercer quart on l'equip s'ha mostrat millor en atac però patint en defensa (55-70).

Els francesos, més rodats, ja que era el seu tercer amistós estaven més compenetrats i millor en l'aspecte físic. A més, l'equip s'ha reforçat molt amb jugadors com Doolittle, que va deixar bona impressió en el seu pas per la lliga universitària dels Estats Units, la NCAA amb Oklahoma Sooners.

En el darrer quart el cansament  ha fet acte de presència tot i els canvis. El MoraBanc continuava molt desencertat en els tirs lliures amb un pobre 40%, Pierre Oriola anotava els seus primers punts com a tricolor i el marcador s'ajustava (61-70). En quatre minuts el Llemotges no havia anotat i els primers punts en aquest quart van arribar de tirs lliures. Han estat uns bons minuts d'Oriola en el tram final del partit i encara hi havia temps per a la reacció dels homes de Natxo Lezkano gràcies a un triple de Markel Starks (68-78) i a una falta antiesportiva d'Appleby que permetien als tricolots posar-se a només vuit punts a manca de dos minuts (72-81).

Maric fallava de manera incomprensible una esmaixada que era la darrera opció tricolor per capgirar el resultat. Tyson Pérez no encistellava i la pilota era pel Llemotges a manca de 50 segons. Els àrbitres assenyalaven una falta personal en atac a Rafa Luz i el partit acabava amb un triple de Tyson sobre la botzina (77-82).

MORABANC ANDORRA (77): Rafa Luz 10, Borg 6, Okoye 6, Tyson Pérez 8, Maric 18 -cinc inicial-, Andric 6, Starks 3, Rubio 2, Llovet 9, Oriola 6 i Somogyi 4. 12 de 20 tirs lliures; 19 de 40 tirs de dos; 9 de 21 triples. 40 rebots, 12 ofensius.

LLEMOTGES CSP (82): Appleby 14, McGusty 10, Shittu 9, Beaufort 5, koop 8 -cinc inicial-, Chassang 11, Wojciechkowski 3, Lang 11, Doolittle 4, Nenadid 7 i Ugolin. 19 de 22 tirs lliures; 18 de 40 tirs de dos; 9 de 23 tirs lliures. 33 rebots, 8 ofensius. Un jugador eliminat: Shittu.

Àrbitres: Perea Oyon i Alcaraz.

Pista: Pavelló d'Encamp. 245 espectadors.