El MoraBanc perd contra el Baskonia malgrat un gran primer quart i un Miller-McIntyre excel·lent

Nacho Llovet ha tingut l'oportunitat de capgirar el marcador però ha fallat el seu tir en el darrer segon (78-79)

McIntyre entra a cistella durant el partit d'aquest diumenge.
McIntyre entra a cistella durant el partit d'aquest diumenge. ACB MARTIN IMATGE

El MoraBanc Andorra ha perdut contra el Baskonia (78-79) tot i fer un gran primer quart i amb un Miller-McIntyre excel·lent. Els tricolors han tingut el darrer atacar per guanyar però Nacho Llovet ha fallat un tir relativament fàcil a prop de cistella en l'últim segon. L'equip d'Ibon Navarro continua a la zona baixa de la classificació.

El MoraBanc, conscient del que es jugava en aquest partit per fugir de les darreres posicions ha sortit molt motivat, fort en defensa i encertat en atac. El mal inici de partit dels bascos ha fet reaccionar ràpidament al seu tècnic, Neven Spahija que en el temps mort quan s’havien jugat només dos minuts ha dit als seus jugadors que ho reaccionaven o els canviava a tots.

No ha estat cap revulsiu perquè amb dos contraatacs i tres triples consecutius –un d’ells de Moussa Diagne-, els tricolors s’han posat amb un contundent 24-10 amb sis minuts jugats i una màxima avantatge en aquest quart de +15 (28-13) i un marcador al final de 31-18. Miller-McIntyre amb 9 punts -3 de 3 en tirs de 2-, i Diagne amb 7 han estat els màxims encistelladors en aquest quart.

A l'inici del segon quart, els tricolors han estat més tres minuts anotar

L’efectivitat del primer quart no ha tingut continuïtat en l’inici de segon perquè al MoraBanc li ha costat més de tres minuts anotar i ho ha fet amb Miller-McIntyre. Per sort, l’equip basc tampoc estava gens encertat i una nova cistella de Miller-McIntyre tornava la màxima diferència al marcador (35-20). Baldwin, amb 4 encerts de 4 tirs i 11 punts, mantenia el seu equip en el partit, i un parcial de 2-8 acostava el Baskonia (38-28) que aprofitaria la baixada de ritme dels homes d’Ibon Navarro en atac per marxar al descans amb un 42-38 que ho deixava tot obert per a la segona part.

El tercer quart ha començat amb dos triples per banda, el de l’Andorra obra de Crawford. El Baskonia s’ha posat per davant (45-46) una cosa que no aconseguia des del 2-3 al principi i que havia perdut de 16. El MoraBanc reaccionava amb un parcial de 5-0 i un triple des de 8 metres de Morgan i s’ha tornat a escapar amb un 12-3 (57-49) que ha hagut d’aturar Neven Spahija amb un temps mort.

Baldwin ha estat determinant en la victòria del seu equip

Baldwin, però, no volia que el MoraBanc fes més forat i ha tornat a liderar el seu equip. Dos triples consecutius de Kurucs han deixat clar que no estava res decidit (60-60). Ha arribat el primer triple de Nacho Llovet aquesta temporada i un darrer quart on cada possessió seria un tresor i així es demostraria en el parcial final del període (13-17). Miller-McIntyre assumia la responsabilitat per un costat, i el Baskonia ho intentava amb triples per l'altra. McIntyre sumava 22 punts i Babatunde Olomuyiwa la seva cinquena personal en uns minuts amb un joc espectacular i ràpid per part dels dos equips. Diagne se n'anava a la banqueta després d'una caiguda en la lluita per un rebot.

Un nou triple de McIntyre (78-75)  no ha tingut resposta per part de Giedraitis en un final de partit apassionant. Baldwin anotava el 78-79 i el MoraBanc disposava de tres segons per capgirar el marcador. Fontecchio feia personal sobre Hannah i deixava el rellotge en dos segons i possessió andorrana. Llovet ha fallat el darrer tir que era relativament fàcil. Novè triomf pel Baskonia i nova derrota pel MoraBanc que continua a la part baixa de la classificació tot i el seu gran esforç contra un equip de Lliga Europa. Els tricolors estan en una situació delicada amb només cinc victòries.

MORABANC ANDORRA (78): Miller-McIntyre 25, Crawford 6, Morgan 8, Pauli 6, Diagne 7 -cinc inicial-, Hannah 10, Llovet 3, Olumuyiwa 3, Nakic 3, i Arteaga 7. 6 de 9 tirs lliures; 21 de 43 tirs de dos; 10 de 25 triples. 37 rebots, 11 ofensius.

BITCI BASKONIA (79): Baldwin 22, Fontecchio 8, Peters 12, Enoch 2, Giedraitis 8 -cinc inicial-, Granger 3, Costello 10, Sedekerskis 2, i Kurucs 12. 11 de 14 tirs lliures; 16 de 35 tirs de dos, 12 de 29 tirs de tres. 33 rebots, 10 ofensius

Àrbitres: Perea, Torres i González. Eliminat per cinc personals Babatunde Olumuyiwa.

Parcials: 31-18; 11-20, 23-24 i 13-17.