El MoraBanc europeu obté una victòria balsàmica pensant en el Bilbao

En un partit complet s'imposa a la difícil pista del Türk Telekom Ankara per 76-83 i agafa moral per al pròxim compromís de la Lliga ACB de dissabte

Ogut supera el marcatge de Miller-McIntyre al partit d'aquest dimecres.
Ogut supera el marcatge de Miller-McIntyre al partit d'aquest dimecres. EUROCUP

El MoraBanc ha aconseguit una victòria balsàmica a la difícil pista del Türk Telekom a l'Eurocup i agafa moral per l'important partit de dissabte a la Lliga ACB contra el Bilbao on han de esborrar el record de quatre derrotes consecutives a la competició domèstica. Els tricolors han dominat al llarg dels 40 minuts i han completat un partit seriós, on tots els jugadors han estat a un bon nivell especialment Artega i Miller-McIntyre, destacant l'encert en els tirs de tres punts, en la superioritat en els rebots en la segona part i en una bona defensa.

El MoraBanc ha sortit decidit a mostrar la seva millor cara en una pista complicada. La versió europea millor que la domèstica ha fet que l’equip se n’anés al vestidor a la mitja part per davant en el marcador (40-43). Havia dominat pràcticament durant els 20 minuts tret de tres avantatges puntuals dels turcs (8-7, 14-13 i 25-24) malgrat un poc encert en tirs de dos (12 de 21) compensat pels cinc triples de nou intents.

El Türk Telekom no és que estigués molt millor amb 12 de 20 tirs de dos i, sobretot, un 1 de 7 de triples amb els sis primers intents fallats. fins que el mexicà Alex Pérez ha anotat ja ben entrat el segon quart (34-36). La diferència no ha estat més gran per la superioritat local en els rebots (17 a 12) amb Ellis destacat amb sis, i pels  13 tirs lliures encistellats per 4 de 8 dels homes de David Eudal.

A la represa, dos triples consecutius de Conor Morgan i Jelinek han enlairat l’equip fins el 41-51, la màxima diferència, cosa que ha obligat el tècnic turc a demanar temps mort per aturar la  ratxa adversaria. Pérez, amb el seu segon triple, ha retallat diferències abans de donar pas a uns minuts d’imprecisions i  errades trencat per dos tirs lliures anotats per Johnson. La reacció local ha neutralitzat el parcial de 0-8 i el MoraBanc ha hagut de tornar a posar-ne en mans dels triples per no perdre pistonada, aquest cop a càrrec de Crawford per poder tancar el tercer quart amb un ajustat 58-62.

L'inici del tercer quart ha estat marcat pel parcial de 6-0 que ha equilibrat encara més el matx fins que ha arribat una nova estirada tricolor (64-72) a falta de sis minuts per al final i que no deixava el partit vist per sentència però quasi. Nakic anotava un triple, Artega capturava dos rebot ofensius amb dues cistelles i la diferència es posava en 11 punts (68-79) a dos minuts i mig del final. La victòria, tercera consecutiva a l'Eurocup, se n'ha anat a Andorra amb l'equip situat en els quatre primers llocs de la classificació del seu grup. Ara toca pensar en el partit de dissabte contra el Bilbao.

TÜRK TELEKOM ANKARA (76): Ogut, Pérez 18, Guraslan 1, Ellis 5, Clemmons 13, Geyik 4, Terrell 7, Demir 2, Hawkins 5 i Johnson 21. 25 de 31 tirs lliures; 18 de 35 tirs de dos; 5 de 21 triples. 34 rebots, 11 ofensius. 21 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (83): Hannah 8, Nakic 10, Miller-McIntyre 12, Crawford 5, Diagne 9, Paulí 6, Arteaga 13, Jelinek 9, Llovet 2, Noua i Morgan 9. 12 de 17 tirs lliures; 22 de 42 tirs de dos; 9 de 24 triples. 41 rebots, 16 ofensius. 27 faltes personals.

Parcials: 18-20, 22-23, 18-19 i 18-21,

Àrbitres: Difallah, Vilius i Tsanoucha.