El MoraBanc es queda a les portes de la remuntada contra el Gran Canaria (74-79)

Els andorrans, que no han disputat un bon partit, han reduït la diferència de 17 punts a 3 durant el darrer quart, però l’esforç no ha estat suficient per emportar-se el partit

Clevint Hannah conduint la pilota
Clevint Hannah conduint la pilota Eurocup

El MoraBanc Andorra ha patit la seva segona derrota d’Eurocup contra l’Herbalife Gran Canaria i se situa segon a la classificació del grup H. Els d’Ibon Navarro han estat inferiors a l’equip visitant, arribant a perdre per una diferència de 17 punts. Al darrer quart, els triples de Hannah, Gielo i Pauli han permès als andorrans ficar-se a només 3 punts del rival, però finalment no han estat capaços de superar el bon joc dels canaris. El pròxim rival europeu del MoraBanc serà l’UNICS Kazán, el primer classificat del grup.

Els dos primers minuts de partit s’han desenvolupat sense cistelles. Després de diversos atacs per part d’ambdós equips, Gran Canaria ha estrenat el marcador i, posteriorment, ha ampliat la distància fins als 7 punts. De fet, els primers punts pel MoraBanc han arribat al minut 4 del duel amb una safata de Hannah. Vaja, que l’equip andorrà ha sortit a la pista poc concentrat, per dir-ho d’alguna manera, i el Gran Canaria ho ha aprofitat. Sobretot Shurna, que ha  fet 10 dels primers 12 punts de l’equip. La màxima diferència ha sigut de deu punts, però, al final del primer quart, el marcador era de 14-19. Això sí, el MoraBanc només ha anotat 1 de 6 triples i 2 de 7 tirs de dos.

Un parcial de 4-11 ha situat als visitants 14 punts per sobre dels andorrans, que malgrat els intents per millorar el ritme d’anotació -4 punts en 6 minuts-, no ha pogut fer front al bon joc de l’equip canari.

Al segon temps els problemes d’anotació els ha començat a maquillar Gielo amb els seus tirs de tres i l’equip andorrà s’ha ficat al partit. A partir d’aquest moment, el duel s’ha estabilitzat i l’intercanvi de cistelles ha estat més igualat. En aquest sentit, el primer avantatge pel MoraBanc ha arribat als 15 minuts de partit, però no ha pogut mantenir la bona dinàmica durant gaire temps. Quan faltaven prop de dos minuts, l’Herbalife s’ha tornat a allunyar dels d’Ibon Navarro, arribant al descans 35-42. Almenys, les sensacions han estat millors que al primer quart.

Al començar el tercer quart ambdós equips han començat a elaborar més les jugades, esgotant pràcticament totes les possessions. Un parcial de 4-11 ha situat als visitants 14 punts per sobre dels andorrans, que malgrat els intents per millorar el ritme d’anotació -4 punts en 6 minuts-, no ha pogut fer front al bon joc de l’equip canari, que ha estat millor des del començament del duel pràcticament en tots els aspectes. Jelinek, per exemple, no ha encistellat cap de les sis vegades que ho ha intentat quan faltava un minut i mig pel final del període. Finalment, el resultat del tercer quart ha estat 48-62.

Capgirar el partit en els darrers deu minuts es preveia especialment complicat. No obstant això, un parcial de 9-0 gràcies a dos triples de Gielo i un de Paulí han provocat que Gran Canaria demani temps mort. A la festa s’ha afegit Hannah, que amb un altre triple ha ficat a l’equip a sis punts dels visitants i, després d’una nova “escapada” dels visitants, dos triples més dels andorrans han reduït les distàncies a 3 punts.

La cistella ha fet somiar als d’Ibón Navarro. Dos tirs lliures han ampliat la distància a 5 punts i, immediatament, Hannah ha encistellat de 3 punts una altra vegada. 72-74 quant, feia uns minuts, la diferència era de 17 punts. Paulí ha estat molt a prop de ficar per davant al MoraBanc, però la pilota ha sortit de la cistella quan ja estava a dins. Una nova falta dels andorrans ha permès que el Gran Canaria anotés un tir lliure més i l’esperança d’aconseguir la victòria s’ha difuminat just després, quan els andorrans han errat el tir. L’esforç a última hora no ha estat suficient. El MoraBanc ha patit la derrota que es preveia (74-79) i se situa segon a la classificació del grup H.

FITXA TÈCNICA:

MORABANC ANDORRA (74): Pauli(11); Sy(2); Dime(0); Hannah(20); Jelinek(0) –cinc inicial-; Perez(6); Olumuyiwa(2); LLovet(4); Gielo(16); Parakhouski(4); Garcia(2); Senglin(7). 13/29 tirs de dos; 11 /30 triples; 15/18 tirs lliures; 37 rebots (13+24); i 19 faltes personals.

HERBALIFE GRAN CANARIA (79): Slaughter(17); Disma(10); Shurna(21); Beiran(0); Stevic(0) –cinc inicial-; Kilpatrick(4); Balcerowski(6); Okoye(18); Albicy(3); Diop(0); Burjanadze(0); Costello(0). 20/34 tirs de dos; 9/29 triples; 12/21 tirs lliures; 38 rebots (14+24); i 20 faltes personals.

Àrbitres: Paternico, Carmelo, Nedovic, Milan, Dragojevic i Igor

Parcials: 14-19; 21-23; 12-20; 27-17.