El MoraBanc s’enganxa a l’ACB en un partit dramàtic i dues pròrrogues

Els tricolors s'imposen a la pista del Casademont Saragossa per 80-83 i s'acosten a la salvació amb la primera victòria a fora des del 30 de gener

Jugadors i afició celebren el triomf èpic a Saragossa.
Jugadors i afició celebren el triomf èpic a Saragossa. ACB PHOTO

El MoraBanc Andorra s'ha enganxat a l'ACB després d'una victòria dramàtica a la pista del Casademont Saragossa (80-83). Els tricolors no han estat capaços de sentenciar al final dels quaranta minuts ni a la primera pròrroga. Ha estat a la segona quan s'han acabant imposant. Els tricolors han estat superiors a la segona part. Els locals han estat poc encertats en els tirs lliures (13 fallats) i en els triples.

El Saragossa ha sortit amb molt encert transformant els seus tres primers tirs mentre que els tricolors han estat dos minuts sense anotar  fallant els quatre primers triples, fins que Paulí ha trencat la mala ratxa i Hannah després ha donat el primer avantatge a l’Andorra (9-10).  Els aragonesos han aconseguit un parcial de 0-5 mentre que el MoraBanc s’ha quedat clavat en els 12 punts. L’absència de Diagne, lesionat, feia perdre potència sota els taulers, cosa que aprofitava el Casademont amb homes molt físics com Hlinason, un dels millors especialistes en taps de la competició.

Durant els primers minuts, al MoraBanc li faltava un referent anotador

Al  MoraBanc, en aquesta fase del partit, li faltava un referent anotador, un líder a la pista, i més encert en una de les facetes que més domina con són els triples (2 de 14).  Sortosament, dos de Conor Morgan han impedit que el Casademont se n’anés en el marcador quan havia arribat a tenir un + 10 (30-20). La tensió per la importància del que estava en joc –la batalla  de la permanència-, era ben evident, i els dos equips se n’anaven carregant de personals. Un triple de Hannah ha tancat el primer temps que ha deixat el marcador en 36-28.

Han estat uns 20 minuts presidits per les errades en els tirs que en el cas andorrà han arribat a un fluix 3 de 16 de dos amb només sis punts anotats dels 28. La resta han vingut de tirs de tres (15) i personals (7).  Els aragonesos que han baixat en el segon quart en el percentatge des de 6,25 han dominat en el rebot i la pintura. El Casademont que en el primer quart anotaria un 2 de 5 de triples acabaria amb un 5 de 22.

A la represa, Miller-McIntyre que no havia anotat cap punt es posava en tres personals mentre que l’equip aconseguia un parcial d’1-6 (36-32) que obligava la banqueta local a aturar el partit amb un temps mort. L’Andorra  atacava amb més verticalitat i això donava bon resultat fins que van tornar a veure la cistella petita. Un problema que ha resolt Jelinek amb un triple (50-48) amb un parcial andorra de 14-20 i tot per decidir.

Els andorrans han agafat el comandament del partit a cinc minuts per al final

Olumuyiwa arribava a les quatre personals amb més de sis minuts per jugar i un marcador ajustat (54-53),  i un parcial de 4-11 amb un triple de Morgan. El MoraBanc es posava per davant a cinc minuts per al final.  El partit entrava en els moments clau ja sense Olumuyiwa eliminat i empat al marcador abans que Hannah posés als seus amb +3.  Morgan (4 de 7 de triples) donava el màxim avantatge als tricolors contra un rival tocat, especialment desencertat en els tirs lliures (11-21) i la diferència en recuperacions a favor andorrà. Un parcial de 4-0 ha tornat el Saragossa al partit i ha despertat els aficionats locals (62-64) amb un minut i mig de joc.

Un triple llunyà de Miller-McIntyre no ha entrat i ha calgut jugar una segona pròrroga

Yusta ha enpatat a 64 i Hannah ha fallat el triple i Kilpatrick ho ha fet en la darrera possessió. Un parcial de 6-0 ha evitat que el MoraBanc s’emportés el  partit al final dels 40 minuts. Esperava la pròrroga perquè en els darrers tres minuts, el MoraBanc no havia anotat cap punt.  Miller-McIntyre que havia fallat els quatre primers triples n’anotava un d’important i feia una cistella de dos (71-73). Havia aparegut en un moment decisiu amb cinc punts consecutius a manca de dos minuts. Llovet anotava un tir lliure (73-75) en el darrer minut, el Casademont fallava una cistella fàcil amb Kilpatrick. Morgan fallava dos tirs lliures i Santi Yuste empatava amb només dos segon per jugar.  Miller-McIntyre no ha trobat cistella en un triple llunyà.

En els dos primers minuts de la segona pròrroga, els aragonesos no han anotat i en tres minuts el marcador era d’1-2. (76-77).  Miller-McIntyre feia el 78-81 a manca de 20 segons. Els locals disposaven de la  possessió. Franke feia una falta personal i Cook anotava els dos tirs lliures. Kilpatrick era eliminat per cinc personals. Els minuts jugats començaven a passar factura a les cames dels jugadors.

Hannah fallava un tir lliure (80-82) i la darrera possessió seria local. Yusta fallava l’entrada a cistella reclamant una personal, i en la lluita pel rebot li queia la cinquena personal a Ferrari en una acció sobre Jelinek que encistellaria un dels tirs (80-83). La primera victòria a fora des del 30 de gener (Reial Madrid) ha arribat en el moment més oportú. Ara toca rematar la feina dissabte contra el Tenerife.

CASADEMONT SARAGOSSA (80): Kilpatrick 11, Ferrari 9, Yusta 20, Mekowulu 8, Radoncic 13 -cinc inicial-, Hlinasson 4, San Miguel, Thompson 3, Cook 7, i Waczysnki 5. 17 de 30 tirs lliures; 24 de 51 tirs de dos; 5 de 22 triples. 48 rebots, 10 ofensius. 26 faltes personals. Eliminat: Kilpatrick.

MORABANC ANDORRA (83): Hannah 17, Crawford, Paulí 9, Llovet 5, Olumuyiwa 6 -cinc inicial-, Miller-McIntyre 13, Jelinek 6, Cline 5, Franke 2 i Arteaga 3. 21 de 30 tirs lliures; 16 de 41 tirs de dos; 10 de 39 triples. 53 rebots, 15 defensius. 27 faltes personals. Eliminat: Olumuyiwa.

Parcials: 18-12, 18-16, 14-20, 14-16, 11-11, 5-8.

Àrbitres: Manuel, Pérez i González.