El MoraBanc Andorra és inclòs en la llista d’equips que podran disputar l’Eurocup

El club havia fet la preinscripció per a la competició i l’Eurolliga l’ha acceptat; ara l’entitat haurà de buscar les aliances necessàries per poder estar per quart any consecutiu a Europa

Trofeu en joc.
Trofeu en joc. Eurocup

S’haurien de tòrcer molt les coses perquè el MoraBanc Andorra no disputi competició europea la propera temporada. L’Eurolliga ha inclòs el club presidit per Gorka Aixàs entre el llistat de 24 equips amb dret a participar a l’Eurocup. L’entitat andorrana ja fa unes setmanes que havia fet efectiva la petició d’inscripció. La confirmació de l’elecció de l’Andorra es considera com una molt bona notícia en la seu social de la Baixada del Molí. “Ens ho mereixem”, ha ressaltat el mànager general del club, Francesc Solana.

Procedents de la Lliga Endesa, a banda del MoraBanc a la relació de 24 hi ha també l’Unicaja, el Gran Canària i el Joventut. La relació definitiva l’ha fet pública aquest dilluns l’Eurolliga, que és l’organisme responsable d’organitzar, entre altres, la competició de la qual el MoraBanc ha arribat a ser semifinalista. Amb l’excepcionalitat de la temporada que encara no ha acabat formalment, l’organisme basquetbolístic no s’ha esperat pas a tenir les classificacions definitives. Ha optat per altres indicadors.

En aquest sentit, des del club tricolor es destaca la consistència del projecte del MoraBanc Andorra els darrers anys com un dels elements que acaba sent rellevant per continuar tenint la confiança de l’Eurocup, que sempre anuncia que vol mirar més enllà d’un resultat d’una sola temporada. L’Eurocup començarà el dia 30 de setembre amb la Regular Season fins el 16 de desembre, el Top 16 està previst que arrenqui el 30 de desembre fins el 3 de febrer i després ja començaran els playoffs amb quarts de final, semifinals i la final.

El mànager general del club afirma que “per nosaltres és important seguir jugant a Europa i pensem que pel país també ho és”

El mànager general del club, Francesc Solana, ha afirmat després de confirmar-se que el MoraBanc està entre els clubs escollits que “la trajectòria de l’equip fins que es va aturar la lliga entre els vui primers sempre i jugant a la Copa del Rei fa que ens mereixem aquesta classificació”. “Veure’ns per quart any consecutiu a Europa explica el creixement constant del club les darreres temporades”, ha remarcat Solana, que creu que “els clubs ACB hem millorat darrerament i nosaltres també ho hem fet i ja hem pogut conèixer una competició com l’Eurocup que és molt exigent i en la que hem arribat a ser semifinalistes”. El mànager general també ha manifestat que “per nosaltres és important seguir jugant a Europa i pensem que pel país també ho és”.

Ara l'entitat haurà de treballar per acabar de perfilar els suports necessaris per, efectivament, poder disputar la competició europea. Malgrat que els moments són complicats o, com a mínim, tot i que la situació està enrarida per l'impacte de la Covid i el que pot suposar no es creu des de l'entorn del club que presideix Aixàs que hi hagi problemes sobrevinguts per no poder fer compatible la competició domèstica amb la quarta participació europea consecutiva.

Etiquetes

Comentaris

Trending