El MoraBanc acaba patint per obtenir el cinqué triomf a Europa després d'una primera part brillant

Derroten el Lietkabelis per 81-76 tot i baixar els braços en un darrer quart per oblidar on han anotat només nou punts

Miller-McIntyre inicia una jugada en el partit d'aquest dimarts.
Miller-McIntyre inicia una jugada en el partit d'aquest dimarts. EUROCUP/MARTIN IMATGE

El MoraBanc continua amb la seva bona marxa a l'Eurocup amb la cinquena victòria en set partits després de derrotar aquest dimarts el Lietkabelis lituà per 81-76. Els tricolors han fet una bona primera part i en la segona han baixat el ritme per acabar patint en el darrer quart on han sobreviscut a base de tirs lliures anotant només 9 punts.

El MoraBanc ha sortit amb la versió europea: transicions ràpides, contraatac i seriositat.  Si a això si li afegeix un 4 de 7 en triples i un 7 de 7 en tirs lliures, la bona disposició tàctica i els primers minuts amb molt encert dels lituans queden en un no res. El 25-19 del primer quart palesa una eficàcia tricolor que ha continuat en l’inici dels segons 10 minuts a cop de triple, un d’ells obra de Mekel tot i tenir un defensor a sobre. El percentatge d’encerts ha donat ales als homes d’Ibon Navarro que han ofert uns minuts de joc espectacular que han tingut la seva repercussió en el marcador (37-28) amb un Arteaga marcant territori sota cistella.

El partit tenia el ritme que li agrada a un MoraBanc que ho encistellava pràcticament tot i feia oblidar l'absencia de David Jelinek. Dels 37 tirs (lliures inclosos) n’havia anotat 28 amb un 8 de 13 de 3 (61,5%). Amb aquests números el marcador a la mitja part era prou contundent (53-40) tenint en compte que el Lietkabelis havia guanyat la darrera jornada al Joventut i que és un equip amb molts recursos ofensius i que hauria de tenir, però, més intensitat defensiva. En els primers 20 minuts, el MoraBanc ho havia brodat amb tot l’equip a alt nivell i especialment Oriol Paulí amb cap errada en els tirs.

La diferència ha propiciat un relaxament en els primers minuts de la represa que han permès als lituans retallar diferències fins que Crawford amb un nou triple ha posat les coses a lloc (60-49) en un tercer quart menys intens que els dos anteriors malgrat que el més important és que el MoraBanc mantenia la diferència en el marcador. Ibon Navarro ha donat minuts a Nakic i Noua en l'últim quart però descontent amb el seu rendiment ha mogut la banqueta per evitar ensurts ja que els lituans es resistien a sortir del partit. Sort que Panaiotis Kalaitzakis ha fallat 3 de 4 tirs lliures gairebé consecutius i que Paulí ha pogut evitar una cistella que hauria posat el Lietkabelis a només 10 punts i a manca de 7 minuts per al final

Un parcial de 2-11 ha complicat la victòria en el darrer quart

Ha estat un avís que s'ha concretat poc després quan l'electrònic ha registrat un amenaçador 74-66 amb un parcial de 2-11. No entraven els triples, hi havia menys intensitat defensiva, es perdien rebots i els tricolors en 6 minuts havien anotat 2 punts i els lituans fallaven dos atacs consecutius que podien haver ajustat encara més el resultat. El MoraBanc patia una apagada considerable i quedaven 3 minuts i 44 segons. S'havia passat de la possiblitat d'aconseguir un bon bàsquet average de cara al matx de tornada a la de guanyar el partit encara que fos pels pèls. El partit s'aturava una bona estona a petició dels àrbitres per un suposat problema amb la taula davant la indignació dels espectadors. Calia veure l'afectació d'aquesta pausa de més de 10 minuts en els equips.

El joc es reprenia amb tirs lliures de Miller-McIntyre i un triple fallat pel Lietkabelis (75-68). En vuit minuts, el MoraBanc només havia encistellat de tirs lliures i no havia fet cap punt de jugada. Ha viscut de les rendes dels dos primers quarts. L'acumulació de partits amb el desplaçament a la pista del Monbús ha passat factura i  els lituans s'han posat a només 3 punts a falta de 13 segons. Miller-McIntyre ha anotat dos tirs lliures i ha sentenciat un enfrontament (79-73) que s'hauria pogut complicar i molt, tenint en compte que els visitants han fallat 10 tirs lliures i que han tingut opcions fins als darrers instants d'un partit maratonià que ha començat a les nou i que ha acabat després de les onze.

MORABANC ANDORRA (81): Hannah 12, Miller-McIntyre 11, Crawford 14, Morgan 9, Arteaga 6 -cinc inicial-, Olumuyiwa 6, Noua 9, Mekel 5, Nakic, Paulí 7, i Llovet 2. 23 de 25 tirs lliures; 11 de 19 tirs de dos; 12 de 26 tirs de tres. 25 rebots, 4 ofensius. 24 faltes personals.

LIETKABELIS PANEVEZYS (76): Radicevic 8, Kalaitzakis 13, Lipkevicius 6, Gagic 11, Orelik 23 -cinc inicial-, Berzins 2, Maldunas 7, Giedraitis 3, i Zemaitis 3. 15 de 25 tirs lliures; 20 de 42 de dos; 7 de 21 tirs de tres. 29 rebots, 13 ofensius. 23 faltes personals.

Àrbitres: Kardum, Petek i Konstantinovs.

Parcials: 25-19, 28-21, 19-17, 9-19.

Pista: Poliesportiu d'Andorra amb 932 espectadors.