Mònica Dòria es queda fora de la final de caiac de Tòquio

La palista andorrana estava completant un molt bon descens, però un error en la porta 22 li ha fet perdre massa temps i no ha pogut ficar-se entre les deu millors

Dòria, en un moment del descens.
Dòria, en un moment del descens.

No ha pogut ser. Mònica Dòria ha quedat fora de la final d’eslàlom en caiac dels Jocs Olímpics de Tòquio. Un error en la 22a porta ha esguerrat un descens que, fins aquell moment, estava sent molt bo i esperançador. Finalment, l’andorrana ha quedat en setzena posició, que no li serveix per fer el salt a la lluita per les medalles.

El centre de piragüisme de Kasai ha acollit aquest matí -hora del Principat- la semifinal. Dòria arribava amb expectatives i el somni de poder accedir a la ronda definitiva. Dòria sabia que havia de fer un descens gairebé perfecte i ho estava aconseguint. Quan faltaven quatre portes per completar el recorregut el seu temps era molt bo, cinc segons millor que qualsevol de les deu participants que havien sortit anteriorment.

Fins que ha arribat a la porta 22. Sortint de la 21 ha quedat massa avançada i ha hagut de fer enrere per evitar la penalització, fet que li ha fet perdre molt de temps. Al final, la baixada l’ha completat en 118’’15, sense cap segon extra de càstig.

Segons han anat baixant la resta de palistes ha quedat clar que la marca seria insuficient per ficar-se entre les deu millors. Finalment, un cop acabada les semifinals, ha acabat en una setzena posició que, malgrat la decepció, no deixa de ser molt meritòria.

Dòria no ha acabat encara la seva participació a Tòquio. L’andorrana tornarà a competir dijous a Kasai, en aquest cas en la modalitat de canoa.

En la final, la campiona olímpica ha estat l’alemanya Ricard Funk. La plata se l’ha endut l’espanyola Maialen Chourraut, resident fins l’any passat a la Seu d’Urgell i que tenia el Parc Olímpic del Segre com el seu lloc d’entrenament habitual. El bronze ha estat per qui era la gran favorita, l’australiana Jessica Fox, que ha pagat les dues penalitzacions del seu descens.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending