Mimi Gutiérrez es retira de la competició

L'esquiadora ha anunciat el final de la seva carrera professional aquest dilluns en un acte en el qual ha estat definida com una de les millors esportistes que ha tingut Andorra

L'esquiadora ha anunciat la seva retirada en un acte organitzat per la FAE i Crèdit Andorrà
L'esquiadora ha anunciat la seva retirada en un acte organitzat per la FAE i Crèdit Andorrà FAE

Mimi Gutiérrez ha anunciat aquest matí en roda de premsa que es retira de l’esquí professional. L’esportista deixa la disciplina després de participar a 7 mundials i tres olimpíades, de dur a terme 62 proves en copa del món i de classificar-se en segona mànega cinc vegades, entre altres fites. Segons ha declarat Gutiérrez, la seva retirada té a veure amb la necessitat de relaxar el cos i la ment després de tants anys competint al màxim nivell.  

“Avui puc somriure i afirmar que em trec un pes de sobre. Acabo contenta, he fet molts bons resultats i m’emporto moltes persones d’aquest món. Si sóc la persona que sóc ara, és gràcies a l’esquí”, ha destacat l’esportista, afegint que “no ha estat una decisió d’un dia per l’altre. Tinc molt caràcter, he fet un esforç mental durant molts anys i el meu cos hem demana parar”.  

El vídeo que s'ha elaborat per acomiadar a la Mimi Gutiérrez

El director de la secció d’esquí alpí, Max Tissot ha declarat que “La Mimi té una determinació i professionalisme enorme i un caràcter molt marcat. Sempre ha tingut clar que és necessari patir i dur a terme sacrificis i sempre ha cregut en ella mateixa i el seu potencial. És una lluitadora i ha deixat la bandera i la imatge d’Andorra ben alta”. En la mateixa línia s’ha pronunciat el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, assegurant que l’esquiadora ha estat una de les millors esportistes que ha tingut Andorra.  

Per la seva part, el gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa ha subratllat que “junts hem passat per moments molt bons i també d’altres molt difícils. Hem tingut discussions professionals constructives i des del primer dia la Mimi ha estat un exemple de professionalitat. Visiblement emocionat, Visa ha recordat a l’esquiadora que té les portes de la federació obertes i que la necessiten per transmetre tots els seus coneixements als altres esquiadors. 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending