Més de 170 corredors per celebrar els 30 anys del Trofeu Borrufa

L’esdeveniment, un dels referents al món de l’esquí del país, tindrà una nova edició marcada per les condicions sanitàries, però que rebrà participants de 16 països i amb 20 representants nacionals

Presentació del Trofeu Borrufa.
Presentació del Trofeu Borrufa. Pilar Candel

La complicada situació que planteja de nou la Covid-19 no ha impedit que l’emblemàtic Trofeu Borrufa celebri els seus 30 anys d’existència. Tot i que serà una edició, de nou, marcada per les mesures sanitàries, es podran acollir fins a 176 corredors de 16 nacionalitats diferents. Entre ells es troben la vintena de joves que conformaran l’equip nacional. Tal com ha indicat el gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa, “serà recordada per l’època pandèmia, però l’experiència acumulada de la convocatòria anterior ens ajudarà a fer un campionat segur”.

Aquesta 30a edició rebrà menys països del que era habitual abans de la pandèmia, però s’igualaran els rebuts al 2021. Segons ha explicat Visa, “les restriccions per la Covid-19 ha creat un tancament en els hàbits dels equips, no és una cosa que passi únicament a Andorra, sinó a competicions de tot tipus”. Malgrat això, i als dubtes d’últim moment d’algunes nacions a causa dels possibles positius, seran 176 joves els que participaran a les diverses proves que es portaran a terme durant quatre dies. Els dies 24 i 25 se celebraran competicions d’eslàlom i gegant de les diferents categories, i dimecres i dijous es portaran a terme les proves de velocitat.

Pel que fa a la selecció andorrana, Visa ha assegurat que “comptarà amb els millors 20 corredors del moment, que són els que han superat les proves classificatòries”. S’ha dividit els joves en dos equips, l’1 i el 2, i cadascun tindrà10 corredors o corredores. Pel que fa als participants, hi ha sis noies i sis nois a U16, i quatre nois i quatre noies a U14. Després d’una temporada força atípica al 2021, aquest any Visa ha assegurat que “el ritme és molt diferent i som molt positius pel que fa a les opcions que tenim”.

La selecció andorrana “comptarà amb els millors 20 corredors del moment, que són els que han superat les proves classificatòries”

Els protocols per poder acudir al Trofeu i per poder participar a les proves són molt exhaustius i validats pels ministeris corresponents. Segons ha explicat el director de màrqueting de Grandvalira, David Ledesma, es preservaran les bombolles de convivència. A la seva arribada a la competició, tots els equips hauran de presentar el certificat Covid, a més d’una PCR o TMA en el moment de la inscripció. Al llarg de la setmana de duració, es faran regularment tests a tots els participants i els components de l’staff. En cas d’haver-hi algun positiu, Ledesma ha explicat que l’equip no podrà seguir competint.

El Trofeu Borrufa, com és habitual i com porta fent-se durant 30 anys, se celebrarà a l’estació d’Ordino-Arcalís, i està recolzada pel ministeri de Cultura i Esports, i per Crèdit Andorrà. Ledesma ha volgut remarcar els inicis d’aquesta competició, explicant que “va néixer gràcies a la voluntat d’uns pioners”, i ha crescut fins a ser un referent del país i internacionalment pel que fa a l’esquí dels més joves. El director de comunicació corporativa i màrqueting de Crèdit Andorrà, Joan Ramon Mas, ha volgut remarcar que, aquests dos exentrenadors de la FAE “van saber veure una gran oportunitat per reunir els joves esquiadors que en uns anys ocuparan podis”.

La parròquia d’Ordino, d’altra banda, és una de les més beneficiades amb la prova. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha assegurat que “és una oportunitat única pels joves, que a més de viure l’alta competició, posen en pràctica altres valors molt importants en l’esport”. Pel que fa al recolzament del Govern, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha explicat que “s’alinea amb els objectius de suport als clubs”.

Etiquetes

Comentaris

Trending