Marcos Sanza és nomenat primer seleccionador nacional d’atletisme

Un dels corredors de fons més destacats de sempre haurà de fer el seguiment de tots els esportistes seleccionables i haurà de tenir especialment cura de l’atletisme femení

Marcos Sanza després d'una de les moltes curses en què ha participat.
Marcos Sanza després d'una de les moltes curses en què ha participat. ARXIU

L’atletisme andorrà tindrà per primera vegada en la seva història un seleccionador nacional. La Federació Andorrana d’Atletisme ha nomenat Marcos Sanza per al càrrec. Corredor de fons més que notable, Sanza rep l’encàrrec d’estar al cas i fer un seguiment acurat dels atletes seleccionables i, sobretot, vetllar per l’atletisme femení alhora que fomentar la formació com a mètode per mirar de treure esportistes de projecció.

Les dues primeres competicions que haurà de preparar Sanza seran el míting d’AASSE, a San Marino el 5 de juny, i la Copa d’Europa de Nacions (tercera divisió) que se celebrarà a la ciutat xipriota de Limassol els propers dies 19 i 20 de juny. Les funcions de Sanza, segons que ha comunicat aquest dimecres la federació, se centraran en fer un seguiment de tots els atletes seleccionables, establir els criteris per participar en les competicions internacionals en representació d’Andorra i definir la composició de la selecció per cadascuna.

En la seva elecció, la federació ha destacat el fet que Marcos Sanza ha estat un dels atletes de fons més destacats d’Andorra en els darrers quinze anys, amb uns resultats més que notables en marató, mitja marató i en proves de 10.000 i 5.000 metres, fent unes molt bones marques. Ressalta també l’ens federatiu que el nou seleccionador ha representat Andorra en diverses competicions, on destaquen set Jocs dels Petits Estats d’Europa, on ha aconseguit dues medalles d’or, cinc de plata i sis de bronze.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending