Mala maror a la família del rugbi

Alguns jugadors del VPC es queixen “d’una presa de pèl” per l’ascens frustrat de la temporada passada a Divisió d’Honor B i, fins i tot, algun jugador acusa el club de presumpte frau per declarar a Immigració un salari que no ha percebut mai

Un dels partits del VPC de la temporada passada.
Un dels partits del VPC de la temporada passada. VPC

Les aigües dins de la família del rugbi no baixen massa tranquil·les. El fet no pujar poder pujar a Divisió d’Honor B ha creat malestar en bona part dels jugadors, alguns dels quals han decidit plegar. D’altres han denunciat que el club hauria comès un presumpte frau a Immigració perquè als fitxatges se’ls hi signa un contracte assegurant que se’ls hi pagaran 1.275 euros, és a dir el sou mínim per un esportista professional, i després només en perceben 500 fins que trobin feina.

Un dels integrants de la plantilla i que vol mantenir l’anonimat s’ha posat en contacte amb l’Altaveu per denunciar un presumpte frau a Immigració. En el seu cas va venir de fora i explica que “et fan un contracte en què s’exposa que et declararan a la CASS un salari de 1.275 euros, però ja et diuen que només te’n pagaran 500 fins que trobis feina. Un cop trobes feina ja no et paguen res. Això és un frau perquè en els punts de la CASS a mi em surt que jo he cotitzat per un sou que no he percebut”.

Admet que se sent enganyat perquè “si Govern dona una subvenció al club i no sé on van a parar els diners que ells declaren que paguen als jugadors i em sap greu”. Admet que accepta la proposta perquè volia marxar d’on estava, però critica que les feines que li oferien des del club eren molt físiques “aixecant pes fent repartidor o treball a pistes”.

“Quan arribo aquí em posen en un pis de dues habitacions i un traster que fèiem servir d’habitació on vivíem tres persones i amb unes condicions que no serien les adequades”

Un altre dels presumptes enganys que aquest jugador ha volgut denunciar és que li van prometre un pis i “quan arribo aquí em posen en un pis de dues habitacions i un traster que fèiem servir d’habitació on vivíem tres persones i amb unes condicions que no serien les adequades perquè les finestres no tancaven bé i a l’hivern no funcionaven els radiadors”. A parer seu, considera que “aquestes no són unes bones condicions de vida per a un esportista professional”. Compartia pis amb altres jugadors de rugbi i es va queixar perquè “no volia viure en aquest traster i em van donar 300 euros perquè em pagués una habitació durant mitja temporada. Em sento enganyat”.

Una altra de les queixes arriba quan el VPC ha d’anar a jugar al camp de Prada de Moles d’Encamp i deixa l’Estadi Nacional, fruit del conveni pel qual l’FC Andorra jugarà durant dos anys a les instal·lacions de Govern. Aquest jugador comenta que es va demanar a la directiva que els hi poguessin pagar la benzina perquè havien d’anar tres dies a entrenar, però no se'ls hi va satisfer. De fet, un altre jugador, en aquest cas andorrà, contactat per l’Altaveu assegura que “m’havien dit que em pagarien la benzina i no he vist ni un euro”.

EL FRUSTRAT ASCENS EMPRENYA A MÉS D’UN

El malestar que s’ha respirat aquests darrers mesos per una part de plantilla també ha estat pel fet de no haver pogut pujar a Divisió d’Honor B, la segona divisió espanyola perquè només comptaven amb vuit jugadors de formació quan el mínim per saltar al camp són nou. Una situació que ja està arreglada de cara el curs vinent.

El fet d’haver de renunciar a jugar el play-off per part de la directiva presidida per Gerard Giménez va caure com un autèntic gerro d’aigua freda i va encendre els ànims d’alguns jugadors. “El que va passar l’any passat va ser una presa de pèl. Sé que la directiva també volia pujar, però quan es van començar a moure era massa tard”, ha comentat un altre dels jugadors.

Exposa que anteriorment se’ls hi pagaven unes petites primes per partit, però es van deixar d’abonar per qüestions econòmiques. El jugador consultat per aquest mitjà advoca perquè “la junta hauria de dimitir perquè no hi ha bon ambient amb bona part dels jugadors. És una junta d’edat vella i no posa molt de la seva part”. En el seu cas, però reconeix que se li pagaven unes petites despeses, tot i ser andorrà.  Tot plegat ha fet que alguns jugadors hagin decidit marxar.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending