“L’UE Sant Julià pretenia enganyar al futbolista, als estaments esportius i a la CASS”

La comissió jurídica esportiva dona la raó a un dels jugadors que té demandat el club lauredià i li permet poder jugar en un altre equip de la lliga degut al “reguitzell de circumstàncies irregulars” protagonitzades per l’entitat presidida per Manuel Leitao

Acció d'un dels darrers partits disputat per l'UE Sant Julià a la Copa Constitució.
Acció d'un dels darrers partits disputat per l'UE Sant Julià a la Copa Constitució. FAF

Un dels serials haguts al tomb de la Unió Esportiva Sant Julià i que va permetre -juntament com a mínim amb un altre cas- comprovar com l’entitat laurediana usa contractes distints per als mateixos jugadors ha acabat de forma positiva, després de setmanes d’estira-i-arronsa, per al jugador que pretenia desvincular-se del club presidit per Manuel Leitao. La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va acabar admetent la desvinculació però no permetia al futbolista jugar en cap altre equip de la primera divisió andorrana aquesta temporada. La comissió jurídica esportiva ha modificat aquesta decisió.

Si vol, el club -o potser fins i tot la FAF- que lideren als despatxos i damunt el terreny de joc la parella Pepe Mengual-José Luís Correa, haurà ara de portar el cas davant la Justícia ordinària, on com a mínim hi ha dues demandes laborals que esperen l’UE Sant Julià pels impagaments protagonitzats i altres circumstàncies. Intentar rebatre la decisió notificada aquest dilluns de la comissió jurídica esportiva seria, per al Sant Julià, de ben segur embolicar-se molt. Perquè la resolució de l’organisme lligat al ministeri d’Esports encara que independent és prou contundent i acaba acordant la nul·litat de la fitxa del futbolista demandant o, com a mínim, acaba admetent que hi ha una causa de força major per la qual el jugador ha de poder jugar aquest mateix hivern amb un equip de la Lliga Multisegur per molt que hagués disputat més de cinc partits amb la samarreta del Sant Julià.

La samarreta del Sant Julià.

Relacionat

El club dels tres contractes

I la causa de força major rau en el fet que el club lauredià hauria protagonitzat “un reguitzell de circumstàncies irregulars”. De fet, segons que ha pogut saber l’Altaveu, la decisió adoptada per la comissió jurídica esportiva, que més d’una pressió va rebre, es fa ressò de totes les anomalies protagonitzades per l’UE Sant Julià i, en certa manera, després d’analitzar la documentació facilitada pel futbolista demandant, les reconeix. Les acull. Fins al punt que la comissió parla d’enganys i d’abusos que, com a mínim, el club hauria intentat.

Un dels darrers reforços del Sant Julià, Iván Rodríguez, fent turisme per Andorra la Vella.

Relacionat

Immigració es renta les mans en el cas del Sant Julià i permet nous fitxatges

Com a circumstàncies irregulars, la comissió jurídica esportiva cita els impagaments de salaris, l’existència de contractes amb condicions diferents i desconeguts pel jugador, mancances en les cotitzacions a la CASS i, també, pretensió per part del club d’imposar condicions abusives al jugador per tal de cursar la baixa federativa. Aquestes condicions abusives serien exigir al futbolista per escrit -via WhatsApp- que firmés un document (certificat) de reconeixement de no deute.

Rètol de la CASS.

Relacionat

La CASS inspeccionarà de dalt a baix tots els clubs de futbol

La comissió jurídica esportiva es manifesta força clarament en relació amb l’existència de fins a tres contractes amb condicions diferents, dos dels quals desconeguts pel jugador i, segons l’organisme administratiu, “amb la manifesta voluntat d’enganyar al futbolista, als estaments esportius i a la CASS”.

Comentaris (1)

Trending