Immigració es renta les mans en el cas del Sant Julià i permet nous fitxatges

Malgrat l’escàndol dels contractes falsificats i que no compleixen la legislació, el club lauredià ha incorporat tres nous jugadors professionals

Un dels darrers reforços del Sant Julià, Iván Rodríguez, fent turisme per Andorra la Vella.
Un dels darrers reforços del Sant Julià, Iván Rodríguez, fent turisme per Andorra la Vella.

L’escàndol a la lliga andorrana de futbol, amb la permissivitat o fins i tot impuls tant de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) com del ministeri d’Esports, continua. Immigració s’ha rentat les mans tot i les evidències que la UE Sant Julià estaria falsificant contractes i no cotitzant degudament els futbolistes a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i ha permès que el club lauredià incorpori tres jugadors professionals nous en el mercat d’hivern.

Més enllà dels ambients futbolístics, on es de domini públic que qualsevol cosa és possible, hi ha estupefacció davant el fet que un club que manifestament incompleix la normativa ja no esportiva sinó la laboral, pugui anar contractant personal, jugadors en aquest cas. Però és una evidència que el Sant Julià ha fet reforços tot i la situació que protagonitza, i que ha arribat tant a la jurisdicció civil-laboral com a inspecció de treball.

En efecte, la UE Sant Julià acaba d’incorporar el porter procedent del Leganès Billal Djattit i els migcampistes ofensius Noah Morillón i Ivan Rodríguez. Tots arriben de fora i, per tant, han de tramitar autorització de treball com a professionals, en aquest, cas, esportius. Futbolistes. És una situació presumptament incompatible amb l’incompliment de les normes. Però Immigració hauria fet la vista grossa. De fet, en general, en aquest cas i en tot el que envolta el futbol andorrà, les anomalies són constants.

Les pressions, que tot sovint arriben des de la mateixa secretaria d’Estat d’Esports, són més que evidents, amb integrants de comitès o comissions, siguin de la FAF o tinguin vinculacions amb l’administració, que miren cap a un altre costat però admeten que la situació no és normal i, encara, molt menys òptima. I que és incomprensible que no es posi fre al desenfrenament provocat per l’allau de diners que arriba de les organitzacions futbolístiques internacionals.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending