Llovera més a prop de finalitzar el Dakar i Van Beveren torna a posició de podi

El pilot de motos resident ha guanyat l’etapa i recupera la tercera plaça a la general, mentre que Mathieu Baumel queda fora de la cursa després que Nasser Al-Attiyah hagi decidit plegar fart dels problemes mecànics del seu cotxe

El camió de Llovera, superant una duna amb un altre corredor al davant.
El camió de Llovera, superant una duna amb un altre corredor al davant. FOTOSPORT

Albert Llovera continua aproximant-se a l’objectiu de finalitzar el Dakar. El pilot andorrà ha completat la novena etapa i segueix en cursa en una jornada que en motos ha tingut el resident Adrien Van Beveren com a gran protagonista. Ha guanyat l’etapa i ha recuperat la tercera posició en la general, tot i que no ha pogut retallar excessiva distància amb el líder. El ral·li, per cert, també ha acabat per Mathieu Baumel. Ell i Nasser Al-Attiyah, que han abandonat per un nou problema mecànic del seu cotxe.

L’etapa unia les localitats d’Hail i Alula. En total, 639 quilòmetres, dels quals 417 d’especial i 222 d’enllaç. Llovera l’ha completat en un temps de 6h54’49’’, el que li ha suposat quedar en dissetena posició. A la general, es manté divuitè. D’aquesta forma, l’equip que lidera l’andorrà fa un pas més cap al seu objectiu: arribar al final de la prova.

Amb motos, el resident Van Beveren ha estat el guanyador de l’etapa. Ha completat el recorregut en 4h36’46’’. D’aquesta forma, torna a recuperar la tercera posició en superar José Ignacio Cornejo. Se situa a 11’26’’ del líder, Ricky Brabec, que ha estat segon, i a 7’09’’ del segon, Ross Branch.

Pel que fa a l’equip de cotxe format per Al-Attiyah i el resident Baumel ha protagonitzat una de les polèmiques de la jornada i, segurament, de tot el ral·li. Després del trencament de motor de dimarts, han pogut prendre la sortida -amb una considerable penalització-, però han tornat a patir un altre problema mecànic. El pilot qatarià ha esclatat, fart d’un cotxe tan poc fiable i ha decidit marxar ja cap al seu país. I això malgrat que el seu company d’equip, Sebastian Loeb, s’està jugant la victòria final amb Carlos Sáinz.