El límit salarial de l’FC Andorra, el quinzè de Segona Divisió

Només sis clubs de la categoria estan per sota dels 6,529 milions acceptats per LaLiga com a despesa màxima que l’entitat tricolor pot destinar a sous i altres complements de plantilla i cos tècnic

Diumenge passat, l'Andorra va superar un Granada que té 4,4 vegades més límit salarial.
Diumenge passat, l'Andorra va superar un Granada que té 4,4 vegades més límit salarial. FC Andorra

LaLiga ha donat a conèixer els límits salarials dels 41 clubs (el Vila-real té el filial a Segona, cal recordar) que aquesta temporada competiran al futbol professional. Pel que fa a l’FC Andorra, en comparació a la resta d’equips de la seva categoria, es troba en quinzena posició. Arriba a 6,529 milions d’euros, segons la informació facilitada per la mateixa patronal.

El límit salarial és la quantitat màxima que cada club pot emprar en els sous dels seus jugadors, els del filial i el cos tècnic. Inclou els salaris fixos i els variables, la seguretat social, les primes col·lectives, els costos de fitxatge, amb les comissions i les amortitzacions. Els equips comuniquen aquesta dada a LaLiga, que l’ha de validar. No vol dir, però, que l’hagin d’esgotar totalment.

Enguany, la patronal del futbol professional espanyol va introduir diversos canvis en la normativa per calcular-lo. Entre ells, un que afectava directament l’FC Andorra. Per evitar el que es considerava un “greuge” per la fiscalitat del Principat més baixa, es va indicar que, encara que no es pagués, el còmput que havia de fer l’entitat tricolor havia de ser com si tributés a Espanya. Per tant, amb un IRPF molt superior al del país.

Així, el límit salarial de l’Andorra en la temporada del seu debut a LaLiga SmartBank s’ha situat en 6,529 milions d’euros. Només sis clubs es troben per sota d’aquesta quantitat: Cartagena, Burgos, Ponferradina, Mirandés -el pròxim rival, Albacete i Lugo. La dada queda molt per sota dels primers classificats en aquest rànquing: el Granada, amb 29,126 milions; el Leganés, amb 19,5 i l’Eibar, amb 13.208.

El límit salarial agregat de tots els equips de Segona -amb l’excepció del Vila-real B, que s’engloba en el del club a Primera Divisió- ascendeix a 210,866 milions d’euros. La dada suposa una disminució del 16,4% en comparació als 252,24 de la passada campanya.

Quadre límits salarials LaLiga
Quadre límits salarials LaLiga.

Comentaris

Trending