Lezkano espera poder disposar d’una bona mescla de jugadors al MoraBanc perquè “és garantia d’èxit”

Llovet és l’únic basquetbolista que ha mostrat interès en poder continuar a Andorra, que l’entrenador “desitjat” pel club considera que és una plaça atractiva per a qualsevol tècnic

Natxo Lezkano a l'exterior de la seu central de MoraBanc, el banc durant la seva presentació el mes de juny.
Natxo Lezkano a l'exterior de la seu central de MoraBanc, el banc durant la seva presentació el mes de juny. Toni Solanelles

Partint de la base que la LEB no és l’ACB, ni molt menys, i Natxo Lezkano ho ha deixat clar en més d’una ocasió durant la seva presentació com a nou entrenador del MoraBanc per a les dues properes temporades, el tècnic basc espera poder disposar d’una bona mescla de jugadors perquè “és garantia d’èxit”. Una barreja de gent experimentada i joves amb fam. Tots amb bona mentalitat i disposats a “posar el seu talent al servei de l’equip”. Ara mateix, l’únic que sembla segur és que a la plantilla hi haurà Alexis Bartolomé, jugador que ha estat el darrer curs cedit, justament, a l’Oviedo de Lezkano.

Tant el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, com el seu mànager general, Francesc Solana, han evidenciat que Lezkano era l’entrenador “desitjat” per a una nova etapa, la del retorn a la LEB, que no obstant el descens consideren “il·lusionant”. L’ambició del basc o el seu coneixement de la categoria són elements clau, segons Solana. Aixàs ha assegurat que es fitxa Lezkano “contents” pel fet que “nosaltres l’hem escollit a ell però ell també ens ha triat a nosaltres”. Peça “clau” perquè “és l’entrenador que volíem”, “dipositem la nostra confiança en els nostres desitjos i els nostres anhels”, ha reblat el president del club de la Baixada del Molí.

Per a Aixàs, la presentació de l’entrenador suposa “el primer dia d’aquest futur prometedor”. I si se l’ha fitxat per dues temporades, no és pas perquè l’entitat es doni dos anys per tornar a la Lliga Endesa sinó perquè “veiem a Lezkano com el nostre entrenador estiguem on estiguem” i, en conseqüència, continuaria al capdavant del projecte si es torna a la màxima categoria del bàsquet espanyol. Aquest compromís hauria estat cabdal per al tècnic basc, que igual com Solana, no s’ha mullat especialment en relació amb els jugadors que eventualment poguessin continuar de la temporada del descens.

El tècnic basc afirma que cal “buscar jugadors amb el major talent possible, amb bon físic i, si és possible, amb experiència a Espanya i a ser possible més encara, a la lliga LEB”

El club pretendria la continuïtat d’homes com Oriol Paulí, David Jelinek, Tunde… però només Nacho Llovet, que també entra en els plans LEB, hauria mostrat interès en continuar a Andorra. Francesc Solana ha fet una al·lusió als contractes en vigor i les clàusules signades. Però no ha anat massa més enllà. Això sí, el mànager general de l’equip ha deixat clar que “som un club que sempre hem respectat els contractes i així ho continuarem fent”. És a dir, que qui es vulgui desvincular, que passi per caixa. Però aquí hi poden haver diferències de criteri legal. No s’ha entrat en aquesta qüestió.

Natxo Lezkano ha deixat clar que segur que per condició tècnica i física, molts dels jugadors de l’equip ACB podrien entrar a la plantilla per a la LEB. Però ha recordat que aquesta categoria “té les seves particularitats i si no ets capaç d’adaptar-t’hi”, malament rai. D’aquí que pretén jugadors amb “bona mentalitat i bona predisposició”. Fer una bona barreja serà clau. “La clau és la construcció de l’equip i fer que tot funcioni, que el puzle encaixi”. Alhora, també cal una dosi de sort. Cal, en general, “buscar jugadors amb el major talent possible, amb bon físic i, si és possible, amb experiència a Espanya i a ser possible més encara, a la lliga LEB”, ha dit el tècnic.

Lezkano, que ha explicitat les bones referències que té del club com a entitat sòlida i amb un bon projecte esportiu, ha afirmat que per a qualsevol entrenador Andorra és un lloc “atractiu”. I no només per a un entrenador LEB. També en el cas de la Lliga Endesa. A partir d’aquí, també “fer un joc ràpid, un bàsquet atractiu” és la pretensió de tothom. Però en el cas de la categoria on jugarà l’any vinent el MoraBanc la defensa és més bàsica que mai. “Ser bo et defensa et garanteix una bona dinàmica”, ha afirmat Lezkano deixant clar que calen unes condicions especials per a la LEB. I no pretendre jugar ni una gran minutada ni fer sempre unes xifres espectaculars. En fi, cal canviar una mica el xip. La LEB no és l’ACB i aquell que s’ho pensi va errat.

Comentaris

Trending