La lesió al genoll de Maeva Estevez es complica i deixa en l’aire la propera temporada

La ‘rider’ admet que aquest hivern el va començar bé però a poc a poc la seva confiança va anar minvant i això ha afectat el seu rendiment més enllà d’una dolença el tractament de la qual no és gens clar

Maeva Estevez, durant la roda de premsa.
Maeva Estevez, durant la roda de premsa. FAE

La lesió al genoll que va patir Maeva Estevez i que, de fet, continua afectant-la després d’obligar-la a deixar la temporada abans d’hora també condiciona, i molt, la propera temporada. Ara mateix, no se sap quan la ‘rider’ andorrana podrà començar el treball preparatori. I és que la lesió s’ha complicat i el seu tractament, a més a més, no és gens fàcil. Així s’ha explicat en el marc d’una compareixença per valorar la feina feta aquest hivern per la secció de ‘boardercross’ de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE).

Estevez ha comparegut al costat del gerent de la FAE, Carles Visa. Tots dos han fet un balanç en certa manera agredolç. La ‘rider’ ha afirmat que “ha estat una temporada positiva, amb un molt bon treball de pretemporada però no hem arribat a tenir la constància que buscàvem”. Estevez ha afirmat que “estic contenta d’haver assolit l’objectiu de la temporada tan d’hora perquè ens va permetre seguir amb la tranquil·litat de saber que tenies una part important feta. Després el tema Covid ho ha complicat tot, la meva confiança es va quedar tocada. M’havia concentrat molt en el treball mental, hi ha hagut una evolució, però hem de continuar treballant-hi”, ha manifestat.

Pel que fa als Jocs Olímpics, la ‘rider’ andorrana ha reconegut que no va “gestionar les emocions”, perquè “canvia tot molt respecte a una Copa del Món”. “Aquí hi ha molts altres factors, i vam tardar sis dies en descobrir el circuit. No em vaig adaptar a aquesta nova situació”, ha explicat.

Sempre en relació amb la temporada d’Estevez, Visa ha explicat que “tècnicament hem crescut, un bon treball de preparació, amb bons resultats amb les carreres de principi de temporada, i el magnífic resultat de la Copa del Món de Montafon, on va ser setzena”. El gerent de la FAE ha afegit que “l’aturada i intermitència al circuit de la Copa del Món, amb les anul·lacions i la Covid no van permetre una continuïtat en la seva progressió, que no ens va deixar arribar als Jocs amb la millor confiança”.

LA LESIÓ

Respecte a la seva lesió al genoll, que la va obligar a deixar la temporada abans de temps, ha assegurat: “Hem fet la tercera infiltració, s’ha d’esperar unes tres setmanes per veure evolució i toca ara rehabilitar i fer el que es pugui sense que faci mal, però no hi ha res clar. És una lesió meniscal però s’han trobat altres coses, com una part inflamada que genera dolor però no es pot operar”.

El que és ben cert és que aquesta circumstància “afectarà a la pròxima temporada”, ha dit Visa, “perquè al maig hauria de començar l’activitat física i no se sap quins seran els terminis”. El gerent de la FAE ha deixat clar que “acabem la temporada amb una lesió que es complica més del compte, no és fàcil de gestionar, estarem una època de tractament, fins que el genoll estigui una mica millor”.

Finalment, els objectius de cara a la pròxima campanya són clars per a Estevez: “Ser més constants, i m’agradaria competir als pròxims Mundials”. La cita mundialista està prevista a Geòrgia, al mes de febrer, tot i que està tot a expenses de les circumstàncies internacionals donades pel conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending