El karate torna a escena amb el torneig de Nadal

Dos mesos més tard del previst, la competició, centrada a la categoria juvenil (12-13 anys) se celebrarà al pavelló del Prat Gran i la federació confia que sigui un primer pas cap al retorn a la normalitat

L'anunci del torneig compartit a les xarxes.
L'anunci del torneig compartit a les xarxes.

La pandèmia, evidentment, també ha tocat i afectat l’activitat esportiva. Algunes modalitats han tingut seriosos problemes per poder competir. Tot just, s’han hagut de conformar a mantenir els entrenaments. El karate n’és un exemple però, finalment, el pròxim cap de setmana podrà tornar a celebrar-se un torneig. En concret, el de Nadal, després de dos mesos d’espera. Per ara, amb tot just catorze competidors, però ja un primer pas confiant que en un futur no gaire llunyà es pugui anar més enllà.

Des de la Federació de Karate s’ha anunciat que el diumenge es podrà celebrar la competició. Tindrà lloc al pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engordany i comptarà amb la participació de catorze adolescents, set nois i set noies únicament en la categoria de kata tècnica. D’aquesta forma, la Federació aconsegueix tirar endavant un torneig ja habitual, encara que sigui amb retard.

La Federació confia poder celebrar al març alguna esdeveniment amb els més petits, que encara no tenen el vistiplau de Govern per competir, i celebrar alguna sortida fora del país durant l’abril

Així ho explica el seu president, Xavier Herver. “Durant el 2020 no es va poder fer gairebé res. A finals d’any, es van obrir les categories de cadet cap amunt, però la resta es mantenia tancada”, explica. I són justament els grups de juvenil (12-13 anys) cap a baix els qui es mantenien sense poder competir i els que participaven el Torneig de Nadal.

“Teníem dues alternatives: suspendre’l o esperar si s’ampliava l’obertura”, relata. Es va optar per la segona, tot i que la segona data pensada tampoc va ser possible per l’empitjorament de l’epidèmia viscut després de festes. La tercera i darrera oportunitat era aquest diumenge. S’estava pendent, però, de si Govern autoritzava a competir més categories. I així ha estat.

“Fa tres setmanes, la secretaria d’Estat ens va dir que obrien la categoria juvenil”, confirma Herver. I, per tant, serà aquesta la que competeixi diumenge. El protocol, preparat de fa dies, ja ha estat entregat i validat per Salut i tot està a punt per celebrar el torneig. “Serà un trofeu que anirà ràpid però el considerem estratègic perquè ens serveix per passar un missatge important al país, a les institucions, a les famílies i als clubs. Deixar clar que, malgrat tot, continuem lluitant”, ha indicat el president de l’ens federatiu, que no amaga que “aquesta setmana tindrem la canalla entrenant amb moltes ganes”.  

El Torneig de Nadal, més enllà de l’àmbit esportiu, és un fil de llum per a aquesta modalitat. Herver lamenta que, amb la pandèmia i les restriccions, s’han perdut llicències, tot i que “hem aguantat relativament bé”. També, recorda, “ens hem hagut d’estrènyer el cinturó per la retallada de subvencions”. Tot i això, deixa clar que hi ha ganes de tirar endavant.

Per això, s’està a l’espera que la millora de les dades epidemiològiques Esports acabi ampliant el nombre de categories per competir i que, de cara al mes vinent, ja es pugui celebrar algun esdeveniment per als més petits. Al mateix temps, s’està a l’espera de si es pot organitzar alguna sortida a l’estranger, tot i que, per ara, tot està molt aturat. “Pensem en la Lliga Nacional espanyola, que és el que està funcionant”, ha apuntat Herver, que confia a poder enviar representants andorrans per a les categories júnior i sub’21 a finals d’abril.

Etiquetes

Comentaris

Trending