El Joventut posa en evidència les mancances del MoraBanc Andorra a una setmana per l’inici de l’ACB

La Penya s'ha endut el VI Trofeu d'Escaldes-Engordany (90-105) en el darrer test de la pretemporada per als tricolors que tenen molta feina per fer

Un instant del partit entre el MoraBanc Andorra i el Joventut.
Un instant del partit entre el MoraBanc Andorra i el Joventut. BCA/Dani Catalán

El Joventut de Badalona s’ha endut el VI Trofeu d’Escaldes-Engordany després de derrotar el MoraBanc Andorra per 90-105 en un partit en què els andorrans han aguantat mitja part. Els de Carles Duran han posat en evidència que els andorrans encara tenen molta feina per fer a una setmana perquè comenci la Lliga Endesa. Massa tous en defensa i amb problemes per trobar bones situacions d’atac, sobretot en la segona meitat davant d’una Penya molt més rodada.

El partit ha començat gairebé amb mitja hora de retard perquè els àrbitres han trobat retencions d’entrada al país i han trigat més del compte en arribar al pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engordany. Més enllà d’aquest contratemps, els dos equips han sortit molt endollats al parquet amb intercanvis de cistelles i amb molt d’encert en els llançaments. Malgrat que sigui encara pretemporada, els dos equips saben que la setmana vinent arriba l’hora de la veritat i volien afinar les defenses i els atacs. La Penya s’ha arribat a posar quatre punts amunt (8-12), però els homes de Natxo Lezkano han reaccionat amb un parcial de 5-0 i amb un Tyson Pérez (19 punts) molt entonat amb 12 punts en els primers deu minuts i dos triples. Precisament, l’encert des del tir exterior ha estat el protagonista per part d’ambdós equips amb cinc llançaments encertats. A poc a poc, el MoraBanc Andorra han anat ampliant les diferències amb una màxima de deu punts al final del primer quart (33-23).

Felipe Dos Anjos en una jugada de cara a cistella

En el segon període les defenses han estat més agressives i això ha fet que no es veiés una anotació tan gran. Els locals han arribat a tenir un avantatge de 12 punts a l’inici amb quatre punts consecutius de Llovet, però un triple de Pau Ribas i una cistella d’Ante Tomic acostava els verd-i-negres a nou punts. Els de Carles Duran, ben posicionats en defensa impedien el joc ràpid dels andorrans i continuaven reduint la diferència a cinc punts (39-34). Tomic fallava una cistella cantada, que hauria posat el seu equip a tir de triple. Natxo Lezkano no ho veia clar i no parava de donar instruccions perquè veia el seu equip estancat. Allen amb una espectacular esmaixada posava el 39-38 i Felipe dos Anjos anotava dos punts per agafar una mica d’aire. El marcador s’ajustava cada vegada més. A manca de dos minuts i mig, una altra pèrdua del MoraBanc l’aprofitava Guillem Vives per empatar el partit a 42. Això obligava Natxo Lezkano a demanar temps mort. Els locals no se sentien a gust veient com el rival els dominava la pintura en el rebot. Intercanvi de cistelles que ha acabat amb una de Guillem Vives sobre la botzina per marxar al descans amb 46-48.

Andrews en una jugada d'atac
A la represa, la dinàmica ha continuat sobre el parquet escaldenc. El MoraBanc no aconseguia trobar el seu ritme davant d’un Joventut molt ben posicionat que ha posat de manifest les carències que encara tenen els de Lezkano. A poc a poc han anat obrint forat amb Andrews com a protagonista. El partit s’anava endurint i això treia de polleguera el tècnic local i a Maric que han vist com li xiulaven una tècnica per protestar. Aquest ritme de partit ja li anava bé als visitants que eixamplaven la diferència a l’electrònic fins als 11 punts (55-66). Tampoc ajudava que ens els tirs lliures se n’erressin tants. Mentrestant, la Penya continuava al seu ritme amb un Tomic dominant sota taulell. Al final del tercer quart el marcador era de 62-74.
Tyson Pérez en un tir lliure

Els darrers deu minuts, el Joventut ha seguit dominant aconseguint ràpidament posar-se setze punts per sobre liderats per Brodziansky (17 punts MVP amb 18 de valoració), mentre que els andorrans intentaven retallar distàncies amb els triples d’Andric. La distància, però era massa gran i al final, derrota per 90-105. Ara ja no queda temps per fer més proves i el MoraBanc Andorra s’estrenarà a l’ACB en l’any del retorn a la pista del Bilbao Basket diumenge 24 de setembre (17.00 hores).

Pavelló: Prat Gran d’Escaldes-Engordany. 272 espectadors.
MORABANC ANDORRA (90): Tyson Pérez 19, Rafa Luz 2, Tobias Borg 2, Okoye 7, Felipe Dos Anyos  7-cinc inicial- Andric 16, Goudelock 16, Juan Rubio 6, Nacho Llovet 4, Araoon Ganal 1, Somogyi 8 i Maric 2. 14 de 24 en tirs lliures; 23 de 37 en tirs de dos; 10 de 21 en triples; 25 rebots (17 defensius i 8 ofensius); 27 faltes.
JOVENTUT DE BADALONA(105): Thomas 11, Brodziansky 17, Adrews 12, Feliz 7, Tomic 10 -cinc incial-, Prey, Kraag 3, Busquets 7, Ribas 8, Rodríguez 8, Vives 12, Allen 2 i Onaku 8. 25 de 27 en tirs lliures; 22 de 36 en tirs de dos; 12 de 21 en triples; 25 rebots (21 defensius i 4 d’ofensius); 26 faltes
Àrbitres: Aliaga-Baena-Fernandez. Onaku eliminat.