Inversió de 400.000 euros per crear a la Massana una escola de tennis d’alt rendiment

El projecte el lidera el pare de Vicky Jiménez i es farà a les dependències de l’escola Agora, que oferirà paral·lelament als joves esportistes la possibilitat de cursar estudis de batxillerat internacional

Simbolització de l'acord per tirar endavant el projecte.
Simbolització de l'acord per tirar endavant el projecte. G. P.

L’escola Agora International, a la Massana, acollirà un centre de tecnificació per a joves promeses del tennis, tant nacionals com internacionals. La idea és que les instal·lacions -dues pistes cobertes per a aquest esport i dues per a pàdel- estiguin enllestides durant l’estiu i, per tant, el projecte es pugui posar en marxa amb el pròxim curs escolar. La inversió per a les obres necessàries ascendeix a 400.000 euros.

Totes les parts implicades (Joan Jiménez, pare de Vicky Jiménez, Agora International i el comú de la Massana) han signat aquest dijous el conveni que ha de servir per impulsar l’acadèmia. El centre, com ha remarcat l’extennista, ha de servir “per tecnificar” joves promeses d’aquest esport, al mateix temps que cursen “estudis de qualitat”.

En cert sentit, ha apuntat, és un projecte que ha de permetre evitar el que va viure amb la seva filla, a qui “va ser difícil compaginar l’educació amb els entrenaments”. De fet, ja ha apuntat que la número 175 del rànquing WTA també hi treballarà aquí. I ho farà juntament en una acadèmia que tindrà entre 4 i 5 entrenadors especialitzats, així com també preparadors físics.

Des del comú, la cònsol major, Olga Molné, ha afirmat que “és un projecte molt interessant” i “una notícia excel·lent”. Així, ha defensat que “ens dona un valor afegit com a parròquia i pel país, perquè és una nova opció per als esportistes d’alt nivell”. Justament, la corporació ha hagut d’avalar via el conveni rubricat el fet que en instal·lacions cedides a Agora es facin aquestes pistes.

Els impulsors del projecte, amb Justo Ruiz, a un dels terrenys on es faran les pistes cobertes.
Els impulsors del projecte, amb Justo Ruiz, a un dels terrenys on es faran les pistes cobertes.

Per la seva banda, la presidenta del centre, Clara Pintat, ha volgut destacar que “podran venir alumnes i esportistes tant nacionals com internacionals”. A l’escola combinaran la seva tecnificació esportiva amb el programa de batxillerat internacional que s’ofereix al col·legi.

Jiménez ha destacat que es tracta d’un projecte “necessari per al país i pels nens d’Andorra” i s’ha mostrat confiat que “els permisos vagin el més ràpid possible”. La idea és que tot estigui preparat durant l’estiu per, d’aquesta forma, poder engegar oficialment l’acadèmia amb el nou curs, ja al setembre. En aquest sentit, ha assegurat que ja tenen famílies interessades.

Comentaris (2)

Trending