‘La Purito’ se suspèn perquè no podria assumir una nova rebaixa de participants i torna els diners

La cursa promoguda per l’exciclista Joaquim Rodríguez, que s’havia de celebrar el 13 de setembre, havia tancat les inscripcions dimarts

'Purito' Rodríguez ha oficialitzat la suspensió de la marxa.
'Purito' Rodríguez ha oficialitzat la suspensió de la marxa. LA PURITO

Les indicacions de Salut en relació amb la situació sanitària i el creixent nombre de casos de Covid, i l’exigència de reduir més encara el nombre de participants a la marxa, han portat l’organització de ‘La Purito’ a decidir la suspensió de la cursa que s’havia de celebrar el 13 de setembre amb sortida a Sant Julià de Lòria i arribada, en tots els casos i distàncies, als Cortals d’Encamp.

Les proves ja s’havien dissenyat tenint en compte la situació sanitària. Però no es preveia que al setembre ja hi pogués haver el nivell de contagis que hi ha en l’actualitat i que s’apliquessin noves limitacions. ‘La Purito’ va tancar dimarts el període d’inscripció. I ho va fer arribant al màxim de places establertes. 1.200 inscrits en la distància més llarga de 4,8 quilòmetres; 500 en la prova de 3,5 quilòmetres i 100 en la ruta més curta, la d’1,7 quilòmetres.

I és que les autoritats sanitàries van establir un màxim de 1.800 participants per aquesta sisena edició de la prova en lloc dels 3.000 que hi havia hagut. “Les noves normatives” producte del repunt de casos positius de coronavirus han portat Salut a exigir l’organització un màxim de 500 participants. “I no volíem haver d’escollir entre uns i altres”, explica el principal promotor de la marxa, l’exciclista resident al Principat Joaquim Rodríguez.

‘Purito’ ha acabat confirmant la cancel·lació de la prova i a través d’un vídeo difós a través de les xarxes socials ha explicat que una vegada presa la decisió de cancel·lar l’edició del 2020, “ja tenim el cap posat en el 2021”. Rodríguez ha explicat també que aquells que es vulguin desentendre de la prova en no poder-hi participar, només ho han de comunicar i rebran íntegrament els diners de la inscripció. Aquest és un escenari que proposa l’organització. Però n’hi ha un altre.

L’exciclista, que ha lloat els participants, “sou molt bons”, ha explicat que qui vulgui mantenir-se al costat de la prova fins al 13 de setembre, dia en què s’havia de celebrar, i per tant no recuperar els diners de la inscripció, rebran la samarreta prevista per a la competició d’enguany i, també, tots els altres elements de marxandatge que estaven previstos. A més a més, podran gaudir d’un descompte del 20% en la inscripció de l’any que ve i entraran en el sorteig d’una estada a Andorra i també d’una bicicleta d’alta gamma Orbea amb visita a la fàbrica espanyola on es produeixen inclosa. Els sortejos es faran el 13 de setembre.

Comentaris (2)

Trending