Ibon Navarro apropa encara més el MoraBanc a l’abisme (78-74)

Els tricolors van a remolc durant gran part del duel però arriben al final amb l’opció d’una pilota per guanyar que Olumuyiwa esmicola amb una incomprensible falta en atac

Un instant del partit entre Unicaja i MoraBanc.
Un instant del partit entre Unicaja i MoraBanc. ACB Photo / G. Pozo I R. Pozo

Pas a pas, el MoraBanc s’apropa a l’abisme. Els tricolors han sumat una nova derrota a la Lliga ACB, en aquest cas a la pista de l’Unicaja (78-74). Els de David Eudal, fluixos en el llançament des de fora del perímetre i amb un percentatge de tirs lliures indigne molt per sota del que seria acceptable, han anat a remolc durant gran part del duel. I quan han pogut donar la volta, han tornat a fallar. Així doncs, l’equip es manté només amb vuit victòries, salvat pel ‘basquet average’ d’estar en zona de descens.

Ha començat el MoraBanc endollat al partit, mantenint una igualtat en el marcador al llarg de tot el primer quart. Cal destacar l’aportació d’Oriol Paulí, amb sis punts en aquest període inicial, però també una excessiva precipitació, sobretot a l’hora de llançar de tres (2 de 10). Per part dels andalusos ha estat especialment inspirat Abromaitis. El problema és que en el tram final, l’Unicaja  ha enllaçat dues accions gairebé seguides que li han permès marxar en el marcador, especialment un triple sobre la botzina de Mooney (26-20).

Aquestes accions han donat pas a un segon quart on s’ha tornat a veure el pitjor MoraBanc. L’equip que s’està enfonsant i que dona sensacions molt preocupants. Massa feble i concedint massa en defensa i especialment desencertat en atac, arribant a fallar accions incomprensibles, com dos tirs lliures consecutius per part de Diagne o una entrada a cistella que semblava feta per Paulí. I l’Unicaja ho ha sabut aprofitar per obrir una escletxa més que inquietant (42-28) després d’un triple de Boutelle. Abans del descans, hi ha hagut una tímida reacció visitant, que ha permès reduir la diferència a només deu punts (45-35).

El MoraBanc ha aconseguit igualar el partit després del descans. Mèrit, però, insuficient. La diferència no s’eixamplava, cert; però tampoc s’escurçava en excés. L’Unicaja ha mantingut una diferència no decisiva però sí un bon coixí. Especialment aprofitant, tot s’ha de dir, els nombrosos errors dels andorrans. Amb molt poc encert en triples i, això ja és més criticable, desaprofitant massa tirs lliures. Al quart definitiu s’arribava set punts per sota (64-57).

Unicaja - MoraBanc

I un bon inici de parcial, amb dues cistelles consecutives d’Oriol Paulí, han permès el MoraBanc tornar a entrar de ple al duel. Encara es podria haver apropat més però ha tornat a fallar incomprensiblement en dos atacs consecutius. I, posteriorment, una personal regalada per Llovet ha ajudat a respirar l’Unicaja: tres tirs lliures, tots ells anotats per Alberto Díaz. Una pilota perduda per dobles per Hannah, de nou per sota del seu nivell, i una cistella de Kravic han fet que els malaguenys hagin tornat a obrir forat (69-61).

Semblava que el partit es tornava a escapar, però els tricolors han aconseguit refer-se. Amb un parcial de 2-8 (dos tirs lliures anotats per Crawford i quatre punts seguits de  Mcintyre), el MoraBanc s’ha tornat a situar a tres (71-68) amb tres minuts encara al davant. Novament, però, ha estat nedar per morir a la riba. Els andorrans s’han tornat a bloquejar en atac i les cistelles de Boutelle i Abromaitis han eixamplat de nou les diferències.

homenatge Imbroda
Al descans, s'ha retut homenatge a Javier Imbroda, recentment desaparegut.

Tocava esperar un miracle en el tram final en el qual Jelinek, amb un triple, ha donat esperances (75-74 amb només 9,7 segons de joc). En l’acció següent, Alonso només ha encertat un dels dos tirs lliures. El MoraBanc atacava per empatar o, amb un triple, igualar. I en el pitjor moment, Olumuyiwa ha comès una (de nou incomprensible) falta personal en atac que ha posat fi a qualsevol esperança dels de David Eudal.

La derrota manté l’equip fregant el descens, amb les mateixes victòries que el dissetè classificat, el Casademont Zaragoza. I fa que el duel de la setmana vinent cobri una importància dramàtica: qui visitarà la ‘Bombonera’ serà el Coosur Betis, el cuer.

UNICAJA (78): Barreiro (5), Brizuela (20), Díaz (6), Abromaitis (14), Guerrero (0) -cinc inicial-, Oliver (2), Fernández (3), Kravic (4), Alonso (119, Mooney (7) i Boutelle (6).
MORABANC ANDORRA (74): Paulí (16), Llovet (8), Hannah (9), Diagné (0), Crawford (16) -cinc inicial-, Miller-McIntyre (7), Franke (4), Olumuyiwa (7), Nakic (0), Jelinek (7) i Morgan (0).
Àrbitres: Jiménez, Castillo i Alcaraz.
Parcials: 26-20 / 19-15 (45-35) / 19-22 / 14-17 (78-74).