“Ho donaré tot per seguir escalant en el rànquing”

Joan Verdú lidera els bons resultats de la FAE en una temporada d’esquí alpí en què, com també ha remarcat Àxel Esteve, “la base ho estem fent molt bé”

Joan Verdú durant la roda de premsa de balanç de la FAE.
Joan Verdú durant la roda de premsa de balanç de la FAE. Toni Solanelles

“Si vull pujar en el rànquing no em puc permetre aquestes sortides de pista.” La reflexió és de Joan Verdú, el millor esquiador andorrà ja de tots els temps. Però que té com a objectiu “seguir pujant”. Verdú lidera els bons resultats obtinguts aquesta temporada hivernal en esquí alpí per l’equip de la Federació Andorrana (FAE). “No només tenim bons resultats amb en Joan Verdú; estem millorant els rànquings de tots els nostres joves”, ha ressaltat el director d’esquí alpí de la FAE, Roger Vidosa, en una compareixença per fer balanç del curs que acaba d’acabar.

Vidosa ha comparegut acompanyat de l’esmentat Verdú i d’un Àxel Esteve que, a nivell global, ha destacat que “l’esquí de base ho estem fent bé” i ha advocat perquè “continuï sobre aquesta línia tot”. Per videoconferència també s’ha afegit al balanç Cande Moreno, que enguany ha puntuat en dues curses de la Copa del Món. Els quatre integrants de la FAE han passat revista a la temporada després que el director de negoci de Crèdit Andorrà, Martí Alfonso, fes els honors i les presentacions institucionals. Crèdit Andorrà és un dels patrocinadors de l’equip. I Alfonso ha destacat “el compromís clar amb el sector de la neu, de l’esquí”, de l’entitat bancària, alhora que ha encoratjat els esquiadors i la FAE ha mantenir “la tenacitat i la màxima ambició”.

Vidosa ha destacat el treball de grup que s’està fent més enllà dels èxits assolits per Verdú a títol individual, amb un dinovè lloc absolut a la Copa del Món que el propi esquiador ha ressaltat. Per al director d’esquí alpí de la FAE, se segueix “entrenant fort” i “fent pinya” entre tots els components de la divisió. Després d’una lectura global, Vidosa ha donat pas als atletes perquè fessin el seu propi balanç. Verdú ha centrat bona part de l’interès.

VERDÚ

L’esquiador que va ser un dels grans animadors, encara no fa un mes, de les finals de la Copa del Món a Soldeu, ha afirmat que “la meva temporada ha estat molt molt bona” i s’ha mostrat “molt content i satisfet” alhora que ha garantit que “ho donaré tot per seguir escalant en el rànquing”, atès que, ha remarcat, “les armes hi són” i el que cal, entre altres coses, és treballar en poder ser més pacient i evitar sortides de pista que el deixen fora de combat. Serà el repte en la seva preparació estival.

Verdú ha qualificat de “temporada exigent” la viscuda, en fer complet el circuit de la Copa del Món. “No només per a mi  sinó com a país ha estat molt exigent però a la vegada molt especial poder lluitar per un gran objectiu a casa”. L’esquiador ha reconegut que la temporada “va començar no com esperàvem” perquè va fer “dos zeros, dues sortides de pista que va fer que no ens trobéssim en situació ideal”. A partir de la tercera prova del curs hi va haver “un canvi brutal” protagonitzant “mànegues boníssimes demostrant que podem fer bones carreres i obtenir bons resultats”.

IMG 5503
Un moment de la compareixença (Joan Verdú, Martí Alfonso, Roger Vidosa i Àxel Esteve, d'esquerra a dreta).

Joan Verdú ha destacat com a principal fita “haver acabat dinovè del rànquing venint d’on venia” i haver donat “un cop de puny sobre la taula” en certs moments. A l’esquiador andorrà l’ha satisfet haver de dansar amb “la pressió afegida de córrer a casa” i ha considerat “molt gratificant i molt inspirador” veure els nens animar-lo. Els bons resultats, ha afirmat Verdú, no només seran bons a nivell personal sinó per a tot el conjunt, per a la base.

Per a Verdú, que ha assegurat que aquesta temporada darrera “he après molt estic evolucionant molt com a esportista”, un dels reptes que té és “saber gestionar situacions de màxima tensió i pressió” i “ser més conscient d’haver de puntuar d’haver d’acabar les mànegues”. Per tant, “si que és veritat en certs moments ser una mica més intel·ligent i no anar tan a tope”. O el que és el mateix, modificar una mica aquella “visió que tinc d’anar a mossegar fort, d’anar a per totes”.

Verdú ha d’aconseguir ser més temperat en certs moments per poder passar la primera mànega i, a la segona, amb la pista més neta, llavors sí donar-ho tot. Preguntat per si pensa dedicar-se més al supergegant, l’esquiador ha deixat clar que “mai no hem deixat d’entrenar-lo i vull tenir-lo present de cara als següents anys; fer dues disciplines a la Copa del Món seria quelcom espectacular”. L’esquiador pretén “consolidar la temporada de gegant” i si es dóna l’oportunitat, segons el calendari i les seves pròpies sensacions, intentarà, “en algun perfil de pista, mirar de fer la meva primera supergegant de Copa del Món en condicions”.

CANDE I ÀXEL

Cande Moreno ha fet “en general” un balanç positiu. De fet, ha viscut “una temporada molt positiva començant per la meva esquena” que no li ha causat cap molèstia i l’ha permès, acompanyada d’un fisioterapeuta en totes les proves de la Copa del Món, competir al cent per cent. Moreno ha afirmat que “m’he adaptat molt bé en les competicions de velocitat” tot i que es “necessita molta experiència” com la que tenen la resta d’esquiadores del circuit.

Moreno: “m’he adaptat molt bé a les competicions de velocitat; el meu tipus d’esquí va molt millor en pistes més difícils, més complicades més llargues”

Cande ha admès que “el meu tipus d’esquí va molt millor en pistes més difícils, més complicades més llargues”. Com a més ressenyable ha destacat el fet d’“haver puntuat dos cops en el meu primer any (a Copa del Món)” i l’absència de dolor a l’esquena. I també “és molt positiu el top 10 i top 15 de Copa d’Europa, que consoliden força el meu nivell”. Per a l’any vinent, l’esquiadora es marca el repte d’estar “molt més preparada a la Copa del Món i podrem assolir millors resultats”.

De la seva banda, Àxel Esteve ha lamentat els problemes físics que ha patit en moltes fases de la temporada però, “tot i així he acabat amb la mínima de punts FIS, amb el millor rànquing que hauré tingut fins a dia d’avui”. I l’ha situat al tomb del 115 quan es doni la nova llista. Esteve, que ha explicat que si s’ha de tornar a infiltrar per superar el dolor que de vegades el martiritza ho tornarà a fer, ha ressaltat a nivell global que “cada any anem superant els límits que hi havia en els anys anteriors” i a nivell individual ha advocat per continuar centrat en la Copa d’Europa encara que no ha defugit poder fer algunes Copes del Món.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending