“He vist l’oportunitat per retornar el MoraBanc el que penso que mereix”

El club ha presentat al serbi Mihajlo Andric i al croat Marin Maric, dos jugadors que provenen de la primera divisió grega i que s’espera que donin a l’equip un salt de qualitat

Presentació dell serbi Mihajlo Andric i dell croat Marin Maric
Presentació dell serbi Mihajlo Andric i dell croat Marin Maric Pilar Candel

El MoraBanc ha fet aquest dimecres la presentació de dues figures que s’espera que siguin de pes dintre del nou equip que s’ha format. De fet, tant Mihajlo Andric, com Marin Maric, confien en donar al club l’oportunitat de tornar a l’ACB, de ser les estreles d’un ascens que donen gairebé per fet. Són dos jugadors que provenen de la primera divisió grega, i que queden lluny del nivell de la LEB Or, per dalt, per suposat. De fet, el director general, Francesc Solana, ha remarcat que no ha sigut fàcil aconseguir les signatures. Però s’ha fet, i s’espera que compensin l’esforç que ha suposat.

Mihajlo Andric va ser anunciat com ‘la cirereta’. El que posava el punt i final als fitxatges que conformaven una nova cara per al MoraBanc Andorra. Prové del Promitheas, però va militar sis temporades al Partizan de Belgrad. “Té una posició de 4, que és molt important en el joc modern, ens aportarà experiència i saber jugar”, ha explicat Solana. El jugador, per la seva banda, ha assegurat que “he vist l’oportunitat de fer coses bones aquí, és un gran club i sempre he sentit parlar bé de l’organització a tots els nivells”.

Per la seva banda, Marin Maric arriba de jugar al BC Larissa grec, on ell mateix ha confirmat que “he tingut una gran temporada”. S’espera que sigui un jugador referent, “té una posició de 5 que és molt important per nosaltres”, ha indicat Solana. Maric s’ha mostrat més que preparat per assolir el rol que s’espera que tingui dintre de l’equip, “sóc madur, estic en un estat de forma molt bo”.

Han estat, tots dos, apostes complicades. “S’han hagut de treballar”, afirma Solana. Per això mateix, entra en joc la qüestió de què han vist per decidir-se per un equip de la LEB Or, quan la seva qualitat és evidentment superior. En aquest sentit, Solana ha remarcat que es tractaria més d’una oportunitat de donar-se a conèixer a Espanya, “veuen el club com una porta d’entrada, sobretot per acabar jugant a l’ACB amb el nostre equip”. Però cap d’ells coneix el funcionament de la lliga, “els companys han d’ajudar perquè l’adaptació sigui el millor possible”.

Tant Mihajlo com Marin han assenyalat que va ser molt important per ells parlar abans amb l’entrenador, Natxo Lezcano. Ho van fer abans de signar. Necessitaven conèixer els objectius, quin era el pla i com podien encaixar. “Crec que és molt important parlar amb l’equip abans de res, que m’expliquessin i jo poder decidir que estava d’acord, així ha sigut, i he acceptat aquest repte”, ha remarcat Mihajlo. En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat Marin, que ha indicat que Lezcano li ha semblat “un entrenador molt competitiu i motivant”.

Comentaris

Trending