Govern i majoria assumeixen que toca fer marxa enrere amb el reglament de l’esquí de muntanya

Jover avança que si Sindicatura els hi demanen canvis es modificarà la normativa mentre que els liberals avisen que “l’executiu ha d’acceptar que s’adeqüin a la llei”

Practicants d'esquí de muntanya en un paratge del Principat.
Practicants d'esquí de muntanya en un paratge del Principat. ARXIU

Govern i els grups de la majoria assumeixen que els tocarà fer marxa enrere amb el reglament de l’esquí de muntanya. Així ho ha admès el portaveu de l’executiu, Eric Jover, que ha indicat que “si val fer algun canvi, ho farem”. I necessari ho és, com han vingut a reconèixer representants de Demòcrates i Liberals. Des del PS, que va denunciar que hi havia una invasió de competències, s’avisa que si les modificacions no són suficients, es tornarà a insistir fins que es resolgui del tot la situació.

Preguntat sobre la qüestió, Jover ha explicat que “hem d’analitzar la informació que ens faci arribar Sindicatura”. En certa forma, però, ja hi hauria hagut un avís informal des de l’òrgan rector del Consell General, un cop estudiada la documentació presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata. El portaveu de l’executiu ha avançat que “si veiem que cal fer algun canvi, ho farem”.

Des del PS es lamenta que la comunicació a Govern dels problemes de la normativa s’hagi fet de forma informal i no pas amb un requeriment oficial

I, de fet, els tocarà modificar (o derogar i publicar un de nou) el reglament de la discòrdia. Així es desprèn de les declaracions dels presidents dels grups liberal i demòcrata. Ferran Costa ha apuntat que “Sindicatura ha fet la seva feina i Govern ha d’acceptar que els reglaments s’adeqüin a la llei i esperem que així ho facin”. Per tant, ha donat a entendre que ja es té clar que, tal com havia denunciat el PS, la normativa sobre l’esquí de muntanya s’ha passat de frenada, el que representa una invasió de competències.

Per la seva banda, el ‘taronja’ Carles Enseñat no ha volgut entrar gaire en el fons, però ha deixat clar que “si hi ha invasió de competències, donarem suport a Sindicatura”.

Sobre la qüestió també s’ha pronunciat Pere López que, de fet, ha revelat que Govern ja té una comunicació no oficial dels problemes que presenta el reglament. De fet, ha recordat que no són pas pocs i que “gairebé els toca fer un de nou”. El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha explicat que “el procediment més normal hagués estat que Sindicatura fes un requeriment i no pas emprar un canal més informal”.

López espera que “Govern aprengui la lliçó després d’aquesta extralimitació”, tot i que, per si de cas, avisa. “Haurem de veure com és el contingut final del nou reglament però si persisteixen a regular allò que no poden i a anar més enllà del que la llei permet, farem el mateix procés que ara”, ha comentat.

Comentaris (3)

Trending