Un gol de Vilanova dona la segona victòria de pretemporada a l’FC Andorra

Els tricolors han derrotat el Huesca (0-1) amb una diana del central en la segona meitat en el penúltim test abans de l’estrena a la lliga

Adri Vilanova celebrant el gol
Adri Vilanova celebrant el gol FC Andorra

L’FC Andorra ha aconseguit la segona victòria de la pretemporada després de derrotar a la SD Huesca per 0-1 amb un gol d’estratègia d’Adri Vilanova. Els andorrans han tingut el control de la pilota, tot i que els aragonesos han disposat de més ocasions durant el primer temps. Els darrers fitxatges, Álex Calvo i José Marsà han disposat dels primers minuts amb la samarreta tricolor. Demà darrer test contra el Girona.

Els tricolors han controlat la possessió de la pilota des del primer minut davant d’un Huesca ben posicionat sobre el camp i esperant les seves oportunitats. Els del ‘Cuco’ Ziganda se sentien còmodes amb aquest estil de joc esperant l’Andorra que no podia passar de la línia de tres quarts i intentaven sortir a la contra quan recuperaven la pilota.

Al minut 27, una errada defensiva dels andorrans, avui vestits de groc, l’ha estat a punt d’aprofitar Obeng davant d’un Nico Ratti fora de l’àrea, però s’ha acabat fent un embolic. L’Andorra tenia un 70% de possessió i l’únic xut a porta del primer temps arribava al minut 28, obra d’Iván Gil, però l’ha acabat aturant Álvaro Fernández.

El Huesca era el qui ho tornava a intentar. A la mitja hora de joc una pilota des de la banda esquerra la rebutjava de punys Ratti i Kortajarena rematava per sobre del travesser. Tres minuts més tard, Obeng entrava dins l’àrea i feia lluir al porter andorrà evitant l’1-0. El davanter de Ghana n’ha tingut una altra al minut 38. Centrada per la dreta de Valentín i la rematada de cap sortia desviada.

L'Andorra defensant un córner contra el Huesca

A la represa, l’FC Andorra ha sortit amb ganes de buscar la porteria contrària. Als tres minuts, Iván Gil ha buscat l’estratègia a la sortida d’un córner, però el xut ha sortit desviat. Al minut 50 Bover assistia a Petxarroman i la seva rematada acabava a les mans de Juan Pérez, que havia substituït Álvaro Fernández al descans.

A poc a poc, els aragonesos s’han tret la son de les orelles i han començat a pressionar la sortida tricolor. Tot i això, els d’Eder Sarabia controlaven el partit sense patir en defensa. Al minut 66, Sarabia ha fet debutar el darrer fitxatge, l’extrem cordovès, Álex Calvo. En la següent jugada arribaria el gol de l’FC Andorra. Jugada de pissarra i Adri Vilanova que a l’interior de l’àrea envia la pilota al fons de la porteria.

Rubén Bover amb la pilota

Lobete ha tingut el segon a les seves botes. Un error defensiu del Huesca no l’ha pogut aprofitar el davanter cedit pel Celta, que ha xutat al porter. Qui també ha jugat els seus primers minuts amb la samarreta tricolor ha estat el central Jorsé Marsà. Quatre minuts abans d’arribar al 90, Lobete amb una centrada-xut ha obligat el porter local a posar els punys. Al final, segons victòria de la pretemporada i demà s’acabaran els assajos, repetint rival, el Girona. El partit es jugarà a la Vinya (19.00 hores).

Camp: Base Aragonesa del Fútbol
SD HUESCA(0):Álvaro Fernández, Juanjo Nieto, Rubén Pulido, Jérémy Blasco, Iván Martos, Vilarrasa, Kortajarena, Sielva, Valentín, Lombardo i Obeng. També han jugat Juan Pérez (PS), Joaquín Muñoz, Dani Escriche, Kanté, Ratiu, Manu Rico, David García.
FC ANDORRA (1): Nico Ratti, Petxa, Adri Vilanova, Arroyo, Diego González, Jandro, Rubén Bover, Iván Gil, Iker Benito, Arnau i Lobete. També han jugat Álex Calvo, Molina, Manu Nieto, Diego Alende, Marsà i Álvaro Martín.
Àrbitre: Alfonso De Ena Wolf (Saragossa). TG David García, Escriche, Manu Rico / Diego González, Pampín.
Gol: 1-0, Adri Vilanova (67’).