Un gol de Casadesús deixa líder l’Atlètic d’Escaldes després de dues jornades

FC Santa Coloma i Inter empaten a dos després d’un partit dominat durant molts minuts pels colomenc

L'Atlètic ha volat més alt que l'Engordany.
L'Atlètic ha volat més alt que l'Engordany. XAVI MIRÓ / FAF

Un gol a l’inici del segon temps del rodamón Víctor Casadesús ha donat la victòria a l’Atlètic d’Escaldes en el derbi escaldenc de la jornada contra l’Engordany. En una jornada de molts pocs gols, l’Atlètic ha assolit el segon triomf en les dues jornades disputades fins ara i això li permet liderar la classificació per davant de dos dels altres aspirants al títol, un FC Santa Coloma i Inter d’Escaldes que han empatat a dos gols, després que l’equip que ara entrena Juan Velasco hagin aixecat un partit que tenien perdut.

Colomencs, Inter i UE Sant Julià, que ha aconseguit la victòria in extremis en el darrer partit de la jornada, tenen quatre dels sis punts possibles fins ara, i ocupen, per tant, la segona plaça d’una classificació encara molt embrionària. Ara la competició, per les finestres internacionals, s’atura una setmana i, per tant, la competició domèstica no tornarà fins d’aquí quinze dies.

XMM2120
S'han llançat dos penals durant el partit. | XAVI MIRÓ

PENYA ENCARNADA 1 - UE SANTA COLOMA 1

Dos equips que no van sumar la victòria en la primera jornada buscaven el primer triomf de la temporada. Als dos minuts de joc, el Penya Encarnada s’ha estrenat. Penal sobre Rojas que ha transformat Alex Briega en el 0-1. Passada la mitja hora de joc, una altra pena màxima, aquesta favorable als colomencs. Pilota llarga per Faysal, que entra a l’àrea i Basterrecha el fa caure. Gavim però ha enviat fora el llançament des dels onze metres.

Al minut 40, però, sí arribaria la igualada. Acció per banda esquerra d’El Kabbou, que ha centrat al primer pal. Allà esperava Faysal, que ha posat la punta del peu per signar l’empat. A la segona meitat, la primera oportunitat ha estat per als groc i negres. Acció ràpida que acaba amb un fort xut des de la frontal de Tino Mendoza, desviat per poc. L’última jugada del partit ha estat a punt de suposar la victòria del Penya. Rodrigo Piloto ha posat la directa per banda esquerra, però el seu xut ha sortit massa creuat.

XMM2613
L'Inter ha collat de valent a la segona part. | XAVI MIRÓ

FC SANTA COLOMA 2 - INTER ESCALDES 2

Partit boig i imprevisible que ha acabat amb gols i repartiment de punts entre el vigent campió i un aspirant a recuperar el tron de la Lliga Multisegur com és l’FC Santa Coloma. L'equip que dirigeix Dmitry Cheryshev es ha avançat al minut 2 en una doble ocasió de Virgili que ha encertat a enviar a la xarxa el segon intent. El mateix Virgili ha estat substituït al minut 17 per lesió i el seu substitut, Mourelo, ha gaudit d’una ocasió clara al 35 rematant alt i ha marcar el 2-0 dos minuts abans del descans després d'una gran assistència de Coto.

L’Inter, però, ha canviat radicalment en la segona part. Al quart d’hora de la represa, Sascha Andreu ha rematat de cap en l'avantsala de la remuntada. Al 63, Artigas ha retallat diferències superant Adri Collet a la seva sortida. I al 76 ha empatat un Feher incorporat a l'atac com a davanter centre, culminant al segon pal i a porta buida una assistència d’Iñigo Sánchez. Encara buscaria el tercer gol l’Inter davant un FC Santa Coloma que renunciava a l'atac, però que va saber patir i defensar el punt aconseguit, que va acabar donant per bo.

XMM2915
L'Engordany ha caigut en la trampa de la teranyina de l'Atlètic. ! XAVI MIRÓ

ATLÈTIC ESCALDES 1 - ENGORDANY 0

El derbi escaldenc en el tercer torn de la segona jornada a la Lliga Multisegur Assegurances enfrontava un Atlètic i un Engordany que buscaven els tres punts per marxar a l’aturada amb bones sensacions. Al minut 23, primera oportunitat del partit. Ha estat per l’equip de Fede Bessone. Gemelson corria per banda esquerra i ha enviat la centrada al primer pal. Allà ha aparegut Àlex Martínez, però no hi ha arribat per poc. Finalment ha blocat la pilota Jesús Coca.

A les acaballes de la primera meitat, una més per l’Atlètic. Ara, per la dreta. Cavalcada de Maffeo que ha enviat la pilota al segon pal. Gemelson Vieira no hi ha arribat per molt poc. Al segon temps, s’ha avançat l’equip de Fede Bessone. Embolic a l’interior de l’àrea i Victor Casadesús, que havia entrat de relleu a la segona meitat, ha resolt enviant al fons de la xarxa. Passaven els minuts i encara volia més l’Atlètic. Ara, el perill arribava de les botes de Víctor Pérez, que trepitjava àrea arribant des de la segona línia i tornava a amenaçar la porteria de Jesús Coca. Ara, però, rematava desviat.

A 10 minuts pel final, jugada pràcticament calcada a la del gol. Ha tornat a aparèixer Casadesús. El balear ha rebut la pilota a la frontal i ha buscat, de nou, el primer pal de Jesús Coca. Ara, però, sense fortuna de cara a porteria. Poc després, torn per a l’Engordany. Falta a la zona de tres quarts que Luis Blanco ha provat de manera directa. El seu intent, s’ha estavellat al lateral de la xarxa. Al final, triomf per la mínima per a l’Atlètic, únic que suma dues victòries en les dues primeres jornades de lliga. Tot el contrari que l’Engordany, que encara no ha puntuat ni ha estrenat el seu compte golejador.

XMM3595
Els jugadors del Sant Julià celebren el gol de darrera hora. | XAVI MIRÓ

FC ORDINO 0 - SANT JULIÀ 1

Ordinencs i lauredians han tancat la jornada 2 en busca del seu primer triomf. Els dos equips no han volgut assumir riscos als primers 45 minuts, que han expirat amb l'empat sense gols i sense gaire feina per als porters, Ferreiro i Iglesias. Els lauredians han posat una marxa més a la represa i aviat han gaudit d'ocasions. Superat el minut 50, centrada d'Adonai per la dreta i Giovanni al segon pal no acaba d'impactar bé amb tot a favor per marcar.

Poc després, Tibor Zsolt ha protagonitzat un eslàlom per la banda dreta, guanyant la carrera a Michellod i definint ras al pal curt. Ferreiro, providencial, ha refusat a córner. Giovanni l’ha tingut al minut 70 per als lauredians, però tot sol dins l’àrea ha fet un xut defectuís. La rèplica per a Coro, que ha rebut de Joao Pedro al minut 78 però el seu xut creuat ha sortit un pèl per sobre del travesser. A cinc minuts per al final ha arribat el gol. Giovanni ha rebut al segon pal, ha cedit a Pedro Santos i aquest ha definit amb un xut ras i col·locat que ha valgut tres punts per als lauredians i que mantenen l'Ordino sense estrenar el seu caseller de punts.