Gallardo ofereix Andorra com una de les seus dels Jocs d'Hivern 2030

El ministre diu a la Seu d'Urgell que "el Govern sempre ha manifestat, a través de l'ambaixador espanyol, o en les trobades bilaterals, la predisposició i les ganes" de formar part d'aquesta candidatura

Comentaris

El ministre Jordi Gallardo ha participat aquest divendres a la Trobada Empresarial al Pirineu.
El ministre Jordi Gallardo ha participat aquest divendres a la Trobada Empresarial al Pirineu. SFGA

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha dit aquest divendres en el decurs de la Trobada Empresarial de la Seu d'Urgell que Andorra vol formar part de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu pel 2030. 

Segons el ministre, "el Govern sempre ha manifestat, a través de l'ambaixador espanyol, o en les trobades bilaterals, la predisposició i les ganes" de formar part d'aquesta candidatura, ha exposat, assegurat que Andorra pot aportar millors instal·lacions per algunes disciplines i també una gran experiència que "ens situen com un país referent en el món de la neu a nivell internacional". Ha reconegut que el Principat no pot aspirar a uns jocs olímpics en solitari.

A la mateixa reunió, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha defensat la candidatura olímpica afirmant que "ens equivocaríem si ho entenem com quinze dies d'esdeveniment i després marxar". Ha defugit d'una "visió centralista" del projecte des de Barcelona i ha apostat per subseus i la realització de determinades proves fora del territori català. La intervenció d'Aragonès ha estat "boicotejada" pel regidor de la CUP de l'ajuntament de la Seu d'Urgell, Bernat Lavaquiol, qui ha exhibit una pancarta "Stop JJOO" cridant consignes contraris a la candidatura.

Aragonès ha explicat que els Jocs d'Hivern han de representar un nou model no basat en operacions urbanístiques i amb la construcció de grans equipaments. En canvi, ha defensat que el projecte ha de contribuir a la millora d'infraestructures i reaprofitament d'instal·lacions i fer-ne de noves que deixin llegat al territori, i tot, lligat amb la generació d'aliances.

Comentaris

Trending