La FIS avalua positivament els preparatius de les Finals de la Copa del Món 2023 de Grandvalira

Els director del gran circ blanc masculí i femení validen els traçats de les curses de l’Avet i l’Àliga i titllen l’organització de “detallista”

Visita de la FIS a la Pista de l'Àliga
Visita de la FIS a la Pista de l'Àliga Grandvalira

Els sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira han rebut aquest dilluns i dimarts la visita dels màxims representants tècnics i els responsables de comunicació i màrqueting dels circuits de la Copa del Món masculina i femenina d’esquí alpí. L’objectiu de la trobada ha estat tractar amb profunditat tots els aspectes relacionats amb l’organització de les Finals de la Copa del Món 2023, des del vessant esportiu, tècnic i operatiu a més de les qüestions relacionades amb l’hospitalitat dels mitjans de comunicació i el màrqueting.

A la trobada, per part de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) hi han assistit el director de la Copa del Món d’esquí alpí femenina, Peter Gerdol i el seu homòleg en les proves masculines, Markus Waldner. Els han acompanyat els responsables tècnics d’operacions i les caps de comunicació, entre d’altres components. El comitè organitzador encapçalat pel seu director general David Hidalgo, el director esportiu, Sant López, el gerent de la FAE, Carles Visa i els equips tècnics de l’estació han dirigit la visita a les dues pistes de competició on la federació internacional ha donat el vistiplau als traçats de les curses que tindran lloc del 13 al 19 de març a Andorra.

En la jornada d’ahir, l’expedició va realitzar la inspecció de la pista Avet del sector Soldeu confirmant els punts de sortida del gegant i de l’eslàlom masculí i femení. Aquest matí ha estat el torn de la pista Àliga d’El Tarter on, de la mateixa manera, la FIS ha validat els traçats on se celebraran les proves de velocitat, descens, supergegant i la prova per equips, un eslàlom gegant paral·lel que substitueix l’eslàlom paral·lel de l’edició del 2019. S’ha confirmat també que la prova per equips comptarà amb la participació de l’equip andorrà.

Durant la visita s’ha signat el document de compromís entre la FIS i la FAE en el qual es detallen els acords dels diferents aspectes organitzatius com ara el programa, els detalls tècnics de les pistes i de les curses, els recursos humans i tècnics de l’estació per fer front a l’esdeveniment, el reforç de la seguretat a les pistes, la ubicació de les sales de premsa, l’allotjament, els punts d’hospitalitat destinats als equips, la sala d’acreditacions, i el pla mèdic i d’emergències, entre altres.

Carles Visa, Gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), ha comentat que els tècnics de la FIS han valorat satisfactòriament l'estat de les instal·lacions i totes les millores que s’han fet als traçats, així com altres aspectes propis del funcionament de les competicions. “És important rebre aquesta inspecció per actualitzar-nos i revisar què s’ha fet també a les passades Finals de la Copa d’Europa. La valoració global és que ho tenim tot bastant bé de cara a les Finals del 2023, tot i que ara el que ens toca és treballar molt bé la neu i arribar al mes de març amb una bona base ben feta”.

Etiquetes

Comentaris

Trending