Fins a cinc clubs de màxima categoria llencen les xarxes sobre el tricolor Altimira

L’FC Andorra vol renovar el lateral, però la missió sembla poc menys que impossible vist l’interès de Rayo, Mallorca i Cádiz a Espanya, del Vitoria de Guimaraes portuguès i de l’AZ Alkmaar holandès

Adrià Altimira
Adrià Altimira FC Andorra

La bona temporada que ha completat l’FC Andorra ha posat molts dels seus jugadors en el punt de mira d’altres clubs. Un exemple és el de Bakis o Valera amb el Zaragoza, però en altres casos l’interès arriba de la màxima categoria. I per triplicat. Adrià Altimira està a l’agenda de fins tres equips de LaLiga Santander, dos dels quals tenen la permanència al sac: Mallorca i Rayo. A ells s’hi suma el Cádiz, que encara lluita per la salvació, així com el Vitoria de Guimaraes portuguès i l’AZ Alkmaar holandès.

La versatilitat d’Altimira és un dels seus punts forts. Pot jugar en qualsevol posició de la banda dreta. De fet, a inicis de lliga ho havia fet més com a mitja punta. En canvi, les lesions de Petxarroman i de Morer, els dos laterals teòrics, li han fet gaudir de més protagonisme en aquesta posició. Fins ara 35 partits en lliga i un gol marcat, a banda d’un encontre disputat en Copa del Rei. I això l’ha situat en l’agenda d’un bon nombre de clubs.

Ara mateix només serien deu els jugadors de l’actual plantilla que tenen contracte més enllà del 30 de juny: Lizoain, Marc Vidal, Jandro, Alende, Pastor, Vilanova, Mika Mármol, Pampín, Almpanis i Jacobo

Un d’ells, el Rayo Vallecano. El conjunt madrileny és una de les revelacions de la temporada a la màxima categoria però l’any vinent perden Mario Hernández i entenen que cal trobar un substitut que pugui competir a la posició de lateral dret. De fet, fa temps que hi ha aquest interès per un jugador que arribaria lliure, ja que el seu contracte amb l’Andorra expira el 30 de juny, tret que accepti una oferta de renovació que se li va plantejar fa mesos.

El fet, però, és que les opcions d’Altimira no només són el Principat i Madrid. Al contrari. Té altres núvies. El Mallorca de Javier Aguirre també el té al seu punt de mira com a possible substitut de Pablo Maffeo si aquest acaba acceptant els cants de sirena que li arriben. I també agrada a Cádiz.

Els seus representants, segons han explicat a ‘SER Mallorca’, han volgut posar calma a tot plegat. Asseguren que la idea del jugador és no decidir res fins que no finalitzi la lliga amb l’Andorra. A partir d’aquí, valoraria les propostes que té sobre la taula. Segurament, això permetria també la categoria que tindrien la temporada vinent tots els clubs que el segueixen, ja que els andalusos estan immers en la lluita per la permanència.

A Altimira, a més, se li obren opcions fora de territori espanyol. El Vitoria de Guimaraes de Portugal i l’AZ Alkmaar dels Països Baixos, també estarien interessats. No es pot negar que, amb aquest panorama, la renovació amb el club tricolor sembla, ara mateix, una missió complicada.

De fet, ara mateix només serien deu els jugadors de l’actual plantilla que tenen contracte més enllà del 30 de juny: Lizoain, Marc Vidal, Jandro, Alende, Pastor, Vilanova, Mika Mármol, Pampín, Almpanis i Jacobo. Cinc més han de tornar als seus clubs un cop acabi la cessió -Aguado, Valera, Morer, Bundu i Álex Valle-. Amb la resta, si es vol que continuïn, caldrà negociar, amb el dubte de si Bakis disputarà els 45 minuts que calen perquè es faci efectiva la renovació automàtica del contracte. Des del club es té clar que la prioritat és renovar homes com Iván Gil, Bover, Héctor Hevel o Carlos Martínez, a l’espera de poder tornar a comptar amb alguns dels homes que han estat en préstec.

Comentaris

Trending