Fins a un any d’espera per tenir recanvis de bicicletes

L’alta demanda, la poca varietat de fabricants i l’auge posterior al confinament compliquen cada vegada més l’arribada d’algunes peces i també l’estoc infantil

Una bicicleta a l'aparador d'una botiga d'Escaldes.
Una bicicleta a l'aparador d'una botiga d'Escaldes.

Les botigues especialitzades en bicicletes s’estan veient fortament afectades pels retards en l’arribada d’algunes peces de recanvi. Concretament, i amb algunes marques, els terminis per poder tenir-los són de gairebé un any. Els factors que s’han unit han estat l’alta demanda, la poca varietat de fabricants per poder escollir i l’auge que va tenir aquest esport després del confinament. Així mateix, les bicicletes infantils també tenen una important manca d’estoc, i hi ha força models que no s’estan fent.

Amb algunes marques arribem a tenir terminis de 40 o 50 setmanes, arribem tranquil·lament a l’any”, asseguren des d’Intersport. El problema principal se centra en les peces que s’utilitzen per a mecànica. En els recanvis. Tot el que engloba plats, cadenes, pinyons o bieles, entre altres. Accessoris, al contrari, hi ha un abastiment habitual. Roba, llums o seients arriben amb normalitat. Però quan es tracta de substituir materials, es converteix en una odissea per a les botigues especialitzades.

Quan es tracta de bicicletes professionals, la problemàtica s’agreuja. Des de Jorma expliquen que únicament hi ha dos fabricants entre els quals escollir, Shimano o Sram. Si algun d’ells no té la peça que es busca, no hi ha més remei que esperar els terminis que s’estableixen. “Si venen i el que volen està a la botiga, perfecte, si no, no podem fer res més que demanar-ho, i ja sabem que pot arribar fins als sis mesos, sent optimistes”, expliquen. Si es tracta d’altres tipus de bicis, des d’Intersport assenyalen que tracten de buscar altres marques que puguin servir i compensar, per tal de no fer esperar.

A tot això s’ha sumat, a més, una manca important d’estoc pel que fa a les bicicletes de nen. Des de Jorma expliquen que algunes marques, com Orbea, s’han centrat en altres aspectes, sobretot després del fort auge que va tenir aquest esport després del confinament, i han deixat de fabricar bicicletes infantils. “N’han venut tantes i hi ha tanta demanda actual, se’n fan tantes de noves, que no han arribat fins aquí”, asseguren.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending