La festa a Aixirivall costa a Verdú i a Moreno part de la beca ARA

El Govern i la FAE acorden retirar la part proporcional de l’ajuda corresponents als mesos de juny, juliol i agost i recomanen als dos esportistes participar en accions de formació amb esquiadors de base

Joan Verdú, durant una competició.
Joan Verdú, durant una competició. FAE

Els esquiadors Joan Verdú i Candela Moreno ja saben quant els costarà la festa en què van participar ara farà tres caps de setmana a un xalet d’Aixirivall, malgrat les mesures de confinament decretades pel Govern. Els dos esquiadors perdran la part de la beca ARA que els quedava per percebre aquesta temporada –els mesos de juny, juliol i agost-, segons la resolució conjunta dels expedients oberts per Esports i la Federació (FAE).

La festa de la polèmica va tenir lloc el primer cap de setmana de maig. Verdú i Moreno hi van anar a la celebració, que es feia al jardí d’una residència privada del poble lauredià. Un dels assistents va compartir imatges al seu compte d’Instagram i de seguida es van desfermar les crítiques a la xarxa. Els fets van causar una profunda indignació al si de la FAE, que va obrir un expedient propi i va comunicar-los a Govern que, al seu torn, va instruir un altre.

Un instant de la festa a què fa referència Goya.

Relacionat

Indignació a la xarxa per una festa privada en què van participar esportistes del programa ARA

S’entenia que l’actuació dels dos esquiadors, becats del programa ARA, contravenia “el principi de responsabilitat i exemplaritat signat que han de mantenir els esportistes”. I és que la festa va tenir lloc quan des del Govern es mantenia les recomanacions de confinament i manteniment de distància social -totes dues clarament no seguides- per poder evitar l’expansió del coronavirus. Tots dos a més van ser apartats dels entrenaments de la FAE.

Joan Verdú, durant un descens d'una prova anterior

Relacionat

El Govern obre expedient Joan Verdú i Candela Moreno per la festa a Aixirivall

Un instant del vídeo.

Relacionat

La FAE obre expedient als dos esquiadors enxampats en una festa privada a Aixirivall

Aquest divendres s’han tancat els expedients amb una decisió conjunta entre federació i Govern i, com era d’esperar, ha comportat una sanció per a Verdú i Moreno. Perdran la part de la beca ARA que encara havien de percebre aquest any, la corresponent als mesos de juny, juliol i agost. En el cas de Verdú, això suposarà la part proporcional dels 18.000 euros que se li van atorgar dins el programa Elit i en el de Moreno, la dels 6.000 com a jove promesa.

 La decisió implica l’aixecament de la suspensió de tots dos esportistes que, per tant, es podran reincorporar a les activitats d’entrenament coordinades per la FAE. Entre altres, podran exercitar-se al centre de tecnificació d’Ordino. A banda, també se’ls recomana que col·laborin en accions de formació que des de l’ens s’organitzin per als esquiadors de base de l’entitat.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending