El Govern obre expedient Joan Verdú i Candela Moreno per la festa a Aixirivall

Es considera que l’actuació dels dos esquiadors, becats del programa ARA, contravé “els principis de responsabilitat i d’exemplaritat” que haurien de guiar el comportament dels esportistes

Joan Verdú, durant un descens d'una prova anterior
Joan Verdú, durant un descens d'una prova anterior

El Govern ha anunciat l’obertura de dos expedients als esquiadors Joan Verdú i Candela Moreno. Tots dos esquiadors, becats amb el programa ARA, van participar el cap de setmana passat a una festa a un xalet d’Aixirivall. Des de l’executiu s’ha posat en relleu que aquesta actuació contravé de forma directa “els principis de responsabilitat i d’exemplaritat” que hauria de guiar el comportament dels esportistes, tot tenint en compte que van desobeir les recomanacions fetes des de l’executiu per frenar l’epidèmia del coronavirus.

Les imatges de la festa, on es podia veure com Verdú i Moreno prenien part en una celebració amb fins a una quinzena de persones, van transcendir a les xarxes socials -una de les assistents va compartir-les via Instagram- i van generar una important indignació. De fet, fins i tot dins la mateixa Federació Andorrana d’Esquí (FAE), que va iniciar un altre expedient i que els va apartar durant els quinze dies que tenen per fer al·legacions de tots els entrenaments i activitats que organitzi l’ens. En el vídeo quedava clar que tots els assistents se saltaven les recomanacions sanitàries llançades per frenar l’expansió de l’epidèmia del coronavirus, especialment la que fa referència a la distància social.

Des del Govern s’ha informat que s’ha obert el procediment, ja que s’entén que tots dos esquiadors, que formen part del programa ARA, van tenir una actuació inadequada i, per tant, susceptible d’una sanció com estipula els contractes que tenen signat per rebre la beca. Per al ministeri d’Esports el comportament “contravé el principi de responsabilitat i exemplaritat signat que han de mantenir els esportistes, que a  més estan becats per l’Estat”. També es remarca que “els fets ocorreguts també contravenen les recomanacions i consells emesos pel Govern amb la voluntat de prevenir els contagis per coronavirus SARS-CoV-2”.

El motociclista Aleix Espargaró carrega contra els fets a Twitter i reclama una "sanció exemplar"

La secretaria d’Estat d’esports vol “esclarir els fets”. L’expedient servirà també perquè Verdú i Moreno “puguin aportar la seva versió dels fets”. En una mesura similar a l’adoptada per la FAE, el Govern també ha deixat clar que, des del dimarts passat, “els dos ja no poden gaudir de l’entrenament previst en la primera fase d’obertura de les activitats esportives”. El que no s’ha especificat és si l’expedient podria arribar a suposar la retirada de la beca ARA que tenien tots dos. En el cas de Verdú, formava part del programa Elit, amb 18.000 euros. Moreno del programa Promeses, remunerat amb 6.000 euros.

Decisió governamental a banda, el malestar generat per l’actuació dels dos esquiadors continua generant reaccions. La darrera, de fet, d’un esportista d’elit com és el motociclista resident Aleix Espargaró. En una piulada a Twitter, compartint la informació publicada per Altaveu, s’ha mostrat molt crític amb els fets: “Molt bé, bravo, això són esportistes amb ambició i ganes de triomfar! Espero que us caigui una sanció exemplar, ja que per culpa vostra molts esportistes seguim tancats a casa sense poder entrenar! Ignorants!”.

Etiquetes

Un instant de la festa a què fa referència Goya.

Relacionat

Indignació a la xarxa per una festa privada en què van participar esportistes del programa ARA
Un instant del vídeo.

Relacionat

La FAE obre expedient als dos esquiadors enxampats en una festa privada a Aixirivall

Comentaris (18)

Trending