Indignació a la xarxa per una festa privada en què van participar esportistes del programa ARA

La celebració s’ha conegut arran d’un vídeo en què es veu com els assistents incomplien de forma flagrant les mesures decretades per frenar l’expansió del coronavirus

Un instant de la festa a què fa referència Goya.
Un instant de la festa a què fa referència Goya.

Les xarxes socials fa dies que bullen amb crítiques a aquelles persones que han estat enxampades incomplint les mesures de confinament decretades pel Govern per frenar l’expansió del coronavirus. Els darrers dies un dels fets que més rebombori ha causat és el vídeo amb una festa que s’hauria fet a una finca d’Aixirivall. Entre la quinzena de participants hi havia diversos esportistes del país, alguns dels quals dels beneficiats per les beques del programa ARA.

La festa va ser a un espai privat, sí. Concretament al jardí del xalet que un conegut empresari té al poble lauredià. Ara bé, queda clar que tots els assistents estaven desobeint les recomanacions que des del 13 de març es repeteixen una vegada i una altra des del Govern. Durant la gravació es pot veure com els participants estaven molt a prop uns dels altres, sense mascareta i sense mantenir cap distanciament social.

Les imatges s’ha conegut arran que una de les assistents les compartís via el seu compte d’Instagram. El vídeo que circula és, de fet, un muntatge amb diferents stories que s’haurien penjat el passat cap de setmana. Va ser llavors quan s’hauria fet l’esdeveniment.

El que ha generat més enuig és el fet que, entre les persones assistents hi havia diferents esportistes coneguts del país. La majoria d’ells, de fet, vinculats a la Federació d’Esquí. Alguns, fins i tot, beneficiats en vàries ocasions amb el programa de beques ARA. Cal recordar que entre els tests d’anticossos realitzats en primer terme hi havia, justament, esportistes per garantir que no estaven patint la malaltia i, d’aquesta forma, permetre un retorn segur als entrenaments alhora que se’ls demanava ser exemple de comportament per a la resta de la ciutadania.

 

Comentaris (27)

Trending