La FAE obre expedient als dos esquiadors enxampats en una festa privada a Aixirivall

(Amb vídeo) L’ens, on hi ha un important “malestar”, els dona quinze dies per fer al·legacions durant els quals no se’ls permetrà participar en les activitats organitzades per altres esportistes

Un instant del vídeo.
Un instant del vídeo.

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha obert expedient als dos esportistes que van participar el passat cap de setmana en una festa a un xalet d’Aixirivall i, per tant, es van saltar l’ordre de confinament decretada arran de l’esclat de l’epidèmia del coronavirus. Des de l’entitat s’ha remarcat que els fets han generat un “important malestar”. Als dos esquiadors se’ls ha donat un termini de quinze dies perquè formulin, si ho consideren escaient, al·legacions, durant el qual no podran participar en cap activitat de l’ens.

Fonts de la FAE han explicat a Altaveu que van conèixer els fets el dilluns -la festa hauria tingut lloc a l’habitatge d’un conegut empresari a Aixirivall i algunes imatges van ser compartides a les xarxes socials-. De seguida es va posar en coneixement del Govern, ja que els dos integrants de l’equip d’esquí són becats del programa ARA. A més, dimarts es va celebrar, via telemàtica, una junta directiva extraordinària.

En aquesta es va avaluar el comportament dels dos esportistes i va quedar patent el “gran malestar” que hauria provocat. Per això, es va decidir “iniciar un procés d’obertura d’un expedient als implicats”. Aquesta decisió també es va comunicar de seguida al Govern. Des de dimarts, comença a comptar el termini de quinze dies que s’ha donat als dos esquiadors que van participar en la festa -i van desobeir clarament les instruccions de confinament decretades per fer front a l’emergència sanitària- perquè, si ho consideren oportú, presentin al·legacions.

Durant aquest temps, la FAE ha suspès la participació dels dos implicats en qualsevol activitat que sigui organitzada per l’ens. En part, perquè es considera que podrien suposar un risc per a altres membres de l’equip d’esquí que sí que han seguit les recomanacions sanitàries. Un cop esgotat aquest termini, s’estudiarà el cas i les al·legacions i es prendrà la decisió definitiva.

Les fonts consultades per Altaveu no han volgut avançar a quin càstig s’exposen els dos esquiadors implicats en els fets. Ara bé, sí que han deixat clar que hi ha un important enuig entre els responsables de la FAE i tot apunta que la sanció podria ser important. També caldrà veure si Govern pren alguna mesura, tot tenint en compte que tots dos estan integrats el programa de beques ARA.   

Comentaris (36)

Trending